Individul periculos acuzat că a agresat sexual o femeie într-o staţie de metrou din Capitală a fost prins. Totul s-a întâmplat rapid datorită imaginilor surprinse de camerele de supraveghere de la metrou.

Poliţiştii le-au făcut publice şi au cerut ajutorul oamenilor pentru a-l găsi pe agresor. Au fost multe apeluri la 112 şi, în cele din urmă, bărbatul, recidivist, a ajuns în arest. Are 35 de ani şi două condamnări. Una dintre ele - pentru viol.

Articolul continua dupa recomandari

Are 35 de ani şi este un infractor periculos care în trecut a mai fost închis pentru viol şi omor. Îşi recunoaşte cea mai recentă faptă, dar o pune pe seama alcoolului.

Camerele de supraveghere de la metrou l-au surprins înaintea atacului. 

Fotografia pe care poliţiştii au făcut-o publică a ajutat la identificarea lui.

Bărbatul era cunoscut în cartier. Lucra la un depozit de fier vechi şi poza într-o persoană docilă, care avea nevoie de ajutor. 

"Sefa mea i-a dat patura, haine, colegul meu i-a adus o punga de haine, eu la fel voiam sa-i aduc perna. Ne era mila de el ca se vaita pe aici", spune femeia de la magazinul unde agresorul mergea aproape zilnic.

Ar fi băut bere şi coniac în ziua când a vânat o femeie necunoscută pe care a întâlnit-o pe stradă. 

Femeia în vârstă de 28 de ani venea dinspre strada Dreptăţii, iar atunci când a ajuns în dreptul staţiei de autobuz bărbatul a observat-o şi a transformat-o într-o ţintă. 

A urmărit-o câteva sute de metri de la o trecere de pietoni de pe Bulevardul Uverturii până la staţia de metrou Lujerului, din Sectorul 6 al Capitalei. A agresat-o sexual şi a dispărut. Până aseară, când a ajuns în arestul Poliţiei. 

Diana Sarca, purtător de cuvânt la Poliţia Capitalei: "Multumim tuturor cetatenilor care s-au implicat, au existat apeluri la 112, toate au fost verificate, le multumim pentru spiritul civic de care au dat dovada."

Infracţiunea de care este acuzat bărbatul l-ar putea trimite din nou în închisoare pentru câţiva ani.