Individul care a violat doi copii în doar câteva ore a fost arestat. E un pedofil în serie care a fost eliberat din închisoare în baza recursului compensatoriu. Trecutul lui este extrem de violent, iar eliberarea lui stârneşte revoltă. A făcut cel puţin 13 victime.

Alexandru Cristian Georgel a fost capturat după ce în doar 10 ore a terorizat două oraşe. Până să fie prins, individul de 39 de ani a abuzat doi copii la Galaţi şi Brăila. O fetiţă de 10 ani a fost atacată în timp ce mergea la şcoală. A fost violată în scara unui bloc. 

Articolul continua dupa recomandari

Cosmin Peneuaşu, avocat din oficiui: Şi-a recunoscut vinovăţia. A dat semne de regret, a cerut celemenţă din partea instanţei

De clemenţă a tot avut parte individul. Era în evidenţele Poliţiei de aproape două decenii. A început să terorizeze oraşul Brăila încă din 1997. De atunci, a fost condamnat la închisoare de patru ori, pentru un lung şir de infracţini, printre care viol, perversiuni sexuale şi lipsire de libertate. Dar, de fiecare dată, a fost eliberat mai devreme. Ultima oară a ajuns după gratii în 2015, după ce a agresat sexual două adolescente chiar în incinta unui liceu. 

Georgiana Streche, purtator de cuvant Tribunalul Braila: În decembre 2018, la finalul anului trecut, a fost eliberat în baza legii 169/2017, recursul compensatoriu.

La momentul eliberării, prădătorul sexual mai avea de executat aproape 3 ani din ultima pedeapsă. A ieşit din nou din închisoare deşi a avut... 13 victime de-a lungul timpului. Majoritatea, copii. Iar experţii au stabilit că suferă de "întârziere psihică şi vid emoţional". I-au recomandat doar un tratament. Mai mult, judecătorii au constatat că a dat dovadă de îndreptare. 

În România, copiii nu sunt protejaţi nici măcar de lege. 

În Statele Unite funcţionează încă din anul 1995 o platformă online cu date actualizate despre agresorii sexuali, astfel încât ei să poată fi recunoscuţi şi evitaţi, chiar dacă se află în libertate. Alegem de pildă statul Texas. Iată, aşa arată topul celor mai periculoşi hărţuitori, cu numele complet, fotografia şi date despre zonele în care aceştia locuiesc. Şi în România, există iniţiativa registrului naţional al agresorilor sexuali, dar deocamdată propunerea legsialtivă se află în continuare la Camera Deputaţilor.  

Şi dacă legea nu îi apără, părinţii o pot face. Copiii trebuie să fie învăţaţi să evite discuţiile cu străinii, să nu intre în lift cu persoane necunoscute, iar atunci când se simt în pericol, să ţipe după ajutor.