Mai mulţi părinţi din București spun că un pedofil le urmăreşte copiii, deși au cerut ajutorul poliției. Individul care pretinde că a fost psiholog ar fi agresat sexual mai mulţi elevi. Le trimite mesaje pe reţele de socializare, apoi îi urmăreşte chiar şi la şcoală. De o săptămână, două plângeri zăceau la poliţie, dar individul nici măcar nu fusese audiat. O echipă Observator a reuşit însă să-l găsească în câteva ore. Avem mărturii revoltătoare, obţinute în exclusivitate de Mădălina Iacob şi Maria Toader. La câteva ore după ce reporterii noștri l-au găsit pe individ, el a fost săltat de polițiști.

Aș vrea să fie prins ca nu este posibil ca un acest individ sa umble liber pe strazi. Probabil mai exista si alti copii”, spune o mamă.

Articolul continua dupa recomandari

De ruşine, fiul ei de 13 ani nu a spus nimic. Până de curând, când mama a descoperit în telefonul copilului mesaje obscene primite de la bărbatul de 32 de ani.

”Mereu l-am văzut numai cu copii mici”

Discuţiile au început în mediul online pe un grup de Facebook pentru copii pe care individul s-ar fi înscris şi s-ar fi dat mai tânăr decât este. Mai apoi, s-a împrietenit cu copiii, iar cu câţiva dintre aceştia şi-a dat întâlnire şi în realitate.

Nu este singura mamă care trăieşte în teroare.

”Mereu l-am văzut numai cu copii mici. O dată dormea pe bancă cu ei”, spune o altă mamă.

În aceeaşi situaţie mai este şi o altă femeie, care spune că fiul ei a fost agresat sexual. Individul le-ar fi trimis copiilor mesaje pe telefon, dar avea şi adresele lor şi-i urmărea, inclusiv la şcoală. Încă de la începutul acestei săptămâni, cele două mame au mers la poliţie.

”Duminică seară am aflat că fiul meu a fost urmărit până la sala de antrenament, unde face baschet. Iar luni când m-am dus la secţia poliţie să depun plângere am aflat că l-a luat în braţe şi l-a şi pupat”, dezvăluie o mamă.

Mama copilului a depus plângerea luni seară la secţia numărul 12 din București. De atunci, nu a primit niciun semn de la autorităţi. Iar în timp ce nouă poliţiştii ne spun că îl caută pe individ, acesta le dă în continuare mesaje copiilor, pe telefon.

Reacția Poliției Capitalei

Acum două zile, femeia s-a întors la poliţie, disperată că fiul ei continuă să primească mesaje de la acelaşi individ.

”Mi-au spus să am răbdare că dintr-o dată a dispărut acest individ. Şi să nu mai duc cazul la extrem, să nu exagerez, că oarecum a dispărut din cauza mea că l-am ameninţat că mă voi duce la poliţie”, spune femeia.

DIANA SARCA, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei: A fost identificat bărbatul, iar acum cercetările continuă în vederea depistării lui şi conducerii la audieri.

Agresorul, găsit de reporterii Observator

Ceea ce n-a reuşit poliţia, am reuşit noi. În doar câteva ore, o echipă Observator l-a găsit pe bărbat. Şi a acceptat să vorbească. Susţine chiar că a lucrat ca psiholog.

(Reporter): Când te-a cautat pe tine poliția?

(Suspect): Anul trecut. La Piața Vitan am spart un aparat. Poliția nu mi-a făcut nimic!

Internetul a devenit locul de joacă al prădătorilor sexuali, atentioneaya si specialistii.

CONSTANTIN CORNEA, psiholog: Îl poate manipula din punct de vedere sexual, putând ajunge să se dezbrace în faţa calculatorului, să facă gesturi obscene. Copilul, de cele mai multe ori, este jenat. Nu poate spune părintelui ce a făcut acolo.

In timp ce mai multe familii sunt teroriyate, individul spune ca nici nu a fost cautat de politie.

”Eu aș vrea să cooperez şi cu poliţia şi cu instanţa de la judecătorie”, spune bărbatul.

Individul a fost săltat de polițiști

După ce Observatorul a difuzat interviul cu individul acuzat de agresiune asupra mai multor copii, poliția l-a săltat pe tânăr. El a fost dus la secția 12 de Poliție, pentru audieri.

Acest articol a fost actualizat pentru a include informația că suspectul a fost săltat de poliție, după ce cazul său a fost difuzat de către Observator.