Apar noi indicii în cazul copilului dispărut în Constanţa. Imaginile de pe camerele de supraveghere confirmă că băiatul s-a apropiat periculos de un bazin de colectare a dejecţiilor. Salvatorii au apelat la scafandri specializaţi în scufundări la mare adâncime. Sunt dotaţi cu un echipament special, rezistent în mediul toxic. Rudele copilului se roagă pentru o minune. Au trecut 72 de ore de când nu mai ştiu nimic despre băieţelul de 8 ani.

Zeci de pompieri, poliţişti, dar şi voluntari au răscolit zona în care a fost văzut ultima oară Iulian, băiatul de opt ani dispărut sâmbătă seara, în comuna Pecineaga.

Articolul continua dupa recomandari

După dispariţie, băiatul a fost surprins de camerele de montate pe stâlpii de la marginea drumului. Indiciile i-au condus pe polițiști spre ieșirea din localitate.

VASILE BIŢICĂ, bunicul copilului dispărut: Un copil inteligent, îl iubeam foarte mult. Mă doare sufletul!

Iulian, căutat într-un bazin toxic

Echipele de salvatori au adus în ajutor câţiva scafandri antrenaţi în scufundări la mare adâncime. Mai întâi, au scos dintr-un bazin, în care se presupune că ar fi alunecat copilul, peste 50 de mii de metri cubi de apă cu dejecţii. Un mediu toxic, în care scafandrii nu pot căuta foarte mult timp.

În zonă sunt şase bazine de deversare a dejecţiilor, fololsite de proprietarii fermelor din localitate. Doar două sunt pline.

Copilul a fost surprins pe camerele de supraveghere amplasate pe casa unui localnic. E şi motivul pentru care salvatorii au intensificat căutările în această zonă.

ANCA CHIRIŢĂ, purtător de cuvânt la ISU Dobrogea: Vom continuă cu golirea celui de-al doilea bazin până când adâncimea le va permite scafandrilor privați, sosiți și aceștia în sprijin, să între pentru a se încerca căutarea copilului.

Rolele lui au fost găsite în apropierea bazinelor, însă familia suspectează că băiatul a fost răpit. Dispariţia lui Iulian a îngrijorat şi alţi părinţi.

Iulian era crescut de tată şi de actuala lui parteneră, după ce mama a plecat să muncească în străinătate.