Începe celebra, deja, partidă de vânătoare de la Balc, organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac şi la care participă, conform tradiţiei, oameni cu averi uriaşe şi putere din întreaga lume. În comuna unde timp de două zile oaspeţii de renume vor petrece alături de afaceristul român au început deja pregătirile. Fiecare maşină care intră pe domeniul de la Balc este atent dezinfectată din cauza pestei porcine. Iar primii invitaţi au sosit de ieri, cu avioanele private puse la dispoziţie de Ţiriac.

Doar covorul roşu a lipsit aseară pe aeroportul din Oradea, unde o parte dintre miliardarii invitaţi la partida de vânătoare au început să sosească.

Articolul continua dupa recomandari

Cel mai energic dintre ei a fost creatorul de modă italian Stefano Ricci.

Stefano Ricci:  E fantastic, la fel ca fiecare weekend în Balc. Nu suntem aici pentru vânătoare, suntem aici să fim împreună. Şi asta este cel mai important. Iubim România.

Organizată cu discreţie, vânătoarea i-a avut ca invitaţi în ultimii ani pe Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului auto cu acelaşi nume, Klaus Mangold, - fostul presedinte al grupului Daimler-Chrysler, Alfred Baumhauer, designerul celebrului brand Cartier, Robert Peugeot, deţinătorul pachetului majoritar al concernului cu acelaşi nume, sau Dragoş Dobrescu, om de afaceri poreclit „miliardarul fără chip", membru al aşa numitului „grup de la Monaco".

Stefano Ricci:  E o tradiţie. Dar singura problemă acum este că îmbătrânim, iar de această dată mi-am adus cei doi fii cu mine, pentru a face schimbul de generaţii.

Deşi de data aceasta gonacii nu mai sunt aleşi, ca în alţi ani, din rândul lor, localnicii văd cu ochi buni tradiţia.

Daca în alti ani, vanatoarea se desfasura în al treilea weekend din ianuarie, anul acesta începe cu o zi mai devreme. Cel mai adesea, în cazul în care se dovedeşte bună pentru consum, cea mai mare parte din carnea de vânat este donată unor centre de îngrijre a copiilor şi bătrânilor.

Seara invitaţii vor avea parte de o petrecere tradiţională românească, iar mâine dimineaţă, înainte de plecare, va avea loc o nouă rundă de vânătoare.