Un incendiu devastator şi de neoprit a lovit nordul Californiei, obligând autorităţile să evacueze zeci de mii de persoane. Sute de locuinţe au fost distruse, iar focul nimicitor avansează rapid spre Redding, informează autorităţile.

Doi pompieri au pierit în lupta cu flăcările, iar evacuările pentru aproape 91.000 de locuitori sunt în plină desfăşurare.

Articolul continua dupa recomandari

Sute de pompieri au fost mobilizaţi pentru lupta cu focul, măsuri de urgenţă fiind luate, pentru izolarea incendiului. Pompierii epuizați au apelat la buldozere pentru a săpa şanţuri, în efortul de a opri înaintarea flăcărilor.

Însă, din cauza vântului puternic, toate eforturile sunt aproape nule.

Autorităţile s-au luptat pe tot parcursul zilei cât şi noaptea, folosind cisterne, buldozere şi elicoptere, în încercarea de a opri progresul focului.

Până la această oră aproape 40.000 de locuitori au fost evacuaţi deja.

"Acest foc este ceva înfricoșător pentru noi, este ceva ce nu am mai văzut până acum. Îşi schimbă radical direcția, iar de fiecare dată când credem că l-am izolat, trebuie să intervenim în altă direcţie", a declarat șeful poliției Redding, Roger Moore.

Autorităţile au ţinut să mulţumească oamenilor care au ascultat de ordinele de evacuare şi s-a evitat o aglomeraţie infernală, care ar fi putut fi fatală.