Incendiu violent şi risc de explozie la un restaurant dintr-un complex turistic din Târgu Mureş. Pericolul a fost cu atât mai mare cu cât, în timp ce se luptau cu focul violent, pompierii au descoperit că sursa principala de foc provenea de la conducta de gaz. A fost nevoie de intervenţia reprezentanţilor furnizorului, pentru a opri alimentarea cu gaz. Localul era închis şi nu sunt victime. Pagubele, însă, sunt uriaşe.

Erau 25 de minute după miezul nopţii când în Complexul de Sport şi Agrement Wekeend din Târgu Mureş s-a dat alarma. Un restaurant cu tot cu terasă ardea ca o torţă, iar flăcările uriaşe puteau fi văzute de la mai bine de un kilometru.

Articolul continua dupa recomandari

Zeci de pompieri cu patru autospeciale au ajuns la intervenţie. Salvatorii au descoperit rapid sursa focului extrem de violent.

Reprezentanţii furnizorului de gaz au fost chemaţi pentru a elimina pericolul. După mai bine de o oră au reuşit să oprească alimentarea cu gaz.

"Restaurant plus terasă, pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi, în momentul în care am fost anunţaţi şi am ajuns la locul intervenţiei incendiul se manifesta cu violenţă, existând pericol de propagare la locaţiile învecinate" a declarat Călin Handrea, ISU Mureş.

Pompierii au reuşit după câteva ore să stingă incendiul. Au deschis acum o anchetă pentru a stabili de la ce a izbucnit focul, care, se pare, a făcut pagube mari. Martorii estimează că pagubele depăşesc o sută de mii de euro.