Cele patru persoane rănite în urma exploziei produse luni seară la rafinăria Petromidia vor fi aduse în Capitală, a declarat secretarul de stat Raed Arafat. El a precizat că două dintre victime, în stare mai gravă, vor fi transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni, iar celelalte două, care au arsuri mai uşoare, vor ajunge la Spitalul de Arşi.

În urma deflagraţiei, cei patru răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Constanţa, de unde vor fi transferaţi la Spitalul Bagdasar-Arseni şi la Spitalul de Arşi.

Articolul continua dupa recomandari

La Bagdasar-Arseni vor fi transportaţi cei doi pacienţi în stare mai gravă, iar la Spitalul de Arşi vor ajunge ceilalţi doi pacienţi care au arsuri mai uşoare, a mai spus Arafat.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, Claudia Tatarici, a declarat că toţi cei patru răniţi erau conştienţi şi aveau arsuri pe o suprafaţă a corpului de peste 30 la sută.

Potrivit acesteia, pe lângă cei patru răniţi, la Spitalul Judeţean Constanţa a mai fost transportată şi o persoană care s-a intoxicat cu frum. "Şi acest pacient este conştient", a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Constanţa.

O explozie s-a produs, luni seară, în jurul orei 18.00, la rafinăria Petromidia, deflagraţia fiind urmată de un incendiu puternic, care a fost stins după aproximativ o oră. La faţa locului au fost trimise cinci autospeciale de stingerea incendiilor şi mai multe echipaje de salvatori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa.

Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) de la Ministerul Afacerilor Interne au declarat pentru News.ro că două rezervoare de azot şi o pompă de benzină au explodat la rafinăria Petromidia.

Sursa: News.ro