Ultimul bilanț transmis luni seara de Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Constanța indică existența a șase răniți în urma producerii unei explozii la o instalație tehnologică de pe platforma Rafinăriei Petromidia.

Purtătorul de cuvânt al SAJ Constanța, Claudia Tatarici, a transmis că în urma triajului realizat la spital au fost evaluați șase pacienți, fiind vorba de cei patru muncitori care au suferit arsuri grave pe corp, precum și de alți doi bărbați intoxicați cu fum.

Articolul continua dupa recomandari

Inițial, SAJ Constanța anunțase că un singur muncitor a suferit o intoxicație cu fum, fiind preluat de ambulanță și transportat la spital.

Cei patru bărbați cu arsuri grave vor fi transferați la spitale din București. Potrivit Ministerului Sănătății, doi răniți vor ajunge la Spitalul Bagdasar-Arseni, iar alți doi la Spitalul de Arși.

Instalația de distilare în vid de pe platforma Petromidia, care a fost afectată de un incident luni după-amiază în jurul orei 18,00, a fost oprită, iar în acest moment orice pericol a fost îndepărtat, au precizat reprezentanții Rompetrol Rafinare.

Sursa: Agerpres