Fabrica de saltele din Urlaţi s-a făcut scrum peste noapte. Flăcările uriaşe au distrus 1.500 de metri pătraţi de hale şi au ars chiar şi TIR-urile care transportau marfa. Din cauza fumului dens, 50 de oameni care locuiau în apropiere au fost evacuaţi. Un mesaj de avertizare prin sistemul RO-Alert a fost trimis localnicilor. Pompierii s-au luptat cu focul mai bine de 12 ore. Hala nu era asigurată. 

Un dezastru cum doar la televizor au mai văzut s-a desfăşurat noaptea trecută sub ochii oamenilor din Urlaţi. După ora 22, un nor gros de fum s-a ridicat deasupra oraşului, de la fabrica de saltele. Apoi au izbucnit flăcările vizibile de la câţiva kilometri distanţă. Localnicii au filmat momentele de groază.

Articolul continua dupa recomandari

Oamenii au fost avertizaţi prin mesaj RO-Alert să stea departe din calea pericolului. Mai ales că focul s-a extins alarmant. 

MARIAN NECHIŢESCU, Primar Urlaţi: Este un incendiu foarte mare, se pare ca a pelcat de la un reșou. S-a împraștiat foarte repede pentru ca e mult material inflamabil.

Peste 50 de pompieri cu nouă autospeciale au sosit la faţa locului. Lupta cu flăcările a durat mai bine de 12 ore. 

”Am mai vazut incendii. Asa mare, de o asemnea amploare, inca nu! E groaznic ce se intamplă”, spune un localnic evacuat.

RALUCA VASILOAIE, ISU Prahova: Un incendiu violent a cuprins hala de productie si depozitare pe o suprafata de 1500 mp. Preventiv, 50 de persoane au fost evacuate din locuintele din apropiere. 

Peste 200 de oameni lucrau la fabrica de saltele. Acum, totul e cenuşă. Patronul nu avea asigurare pentru hale sau pentru marfă.