Desfășurare de forțe la primele ore ale dimineții pe Aleea Romaniței din Reșița, judeţul Caraş- Severin. Un apartament a fost cuprins de flăcări și a ars ca o torță, același apartament care, sâmbătă dimineață, a fost afectat de un alt incendiu.

În urma incendiului, proprietarul apartamentului unde a izbucnit focul, a fost gasit decedat, intoxicat cu fum. 24 de persoane au fost evacuate, unele dintre ele cu ajutorul scării mecanice. Trei dintre acestea au fost duse la spital.

Articolul continua dupa recomandari

Mai multe mașini de pompieri, ambulanțe, SMURD și Poliție au ajund de urgență, în jurul orei 4.30, pe Aleea Romaniței. Un apartament aflat la etajul 3 ardea cu flăcări puternice, fumul gros îngreunând intervenția pompierilor.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş- Severin, proprietarul apartamentului unde a avut loc incendiul, a fost gasit decedat, după ce se intoxicase cu fum. Este vorba despre un bărbat de aproximativ 50 de ani.

”24 de persoane au fost evacuate, o parte dintre acestea cu scara mecanică deoarece casa scării era plină de fum, iar oamenii riscau să se intoxice. S-a intervenit cu şase echipaje depompieri, două echipaje de ambulanţă şi echipaje ale furnizorilor de energie electrică şi gaze”, au transmis reprezentanţii ISU Caraş-Severin.

Incendiu cu repetiţie într-un bloc din Reşiţa

În uma incendiului, trei persoane au fost duse la spital cu atac de panică.

Intervenția din această dimineață s-a desfășurat și sâmbătă, în jurul orei 10.50, atunci când în același apartament luase foc, potrivit cercetărilor, un prosop aflat deasupra aragazului. Flăcările s-au extins și atunci, însă intervenția promptă a pompierilor a oprit incendiul doar la nivelul bucătăriei. Bărbatul aflat în interior nu a pățit nimic.

Incendiul a fost stins în jurul orei 5.30, dar forțele de intervenție se află încă la fața locului pentru cercetarea cauzei incendiului și pentru a se asigura că nu se va reaprinde, pentru că în apartament sunt depozitate multe deșeuri, mai spun reprezentanții pompierilor cărășeni.

Pompierii încearcă acum să stabilească exact de la ce a pornit focul.