Un incendiu uriaș a izbucnit la un depozit de materiale reciclabile din Buzău. Focul s-a extins pe o suprafață de 3 mii de metri pătrați și s-au produs și explozii. Sute de oameni au fost evacuați din clădirile din apropiere. Un mesaj Ro-Alert a fost transmis către populația locală.

Incendiul a izbucnit marți seară, în hala unei firme din Buzău care se ocupă cu reciclarea materialelor. Potrivit celor de la ISU, în depozit sunt materiale feroase, dar și mase plastice și alte materiale combustibile.

Articolul continua dupa recomandari

O coloană imensă de fum s-a ridicat după izbucnirea focului. La depozit au fost trimise numeroase echipaje de pompieri. Din cauza situației grave, a fost transmis un mesaj Ro-Alert pentru locuitorii zonei.

”Incendiu de deșeuri materiale combustibile în zona de nord a orașului Buzău, cu degajări mari de fum. Evitați/ocoliți zonele expuse, închideți geamurile locuințelor, accesați canalele media și aplicațiile din mediul on line ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre situația produsă”, spune mesajul Ro-Alert.

Peeste 200 de oameni, între care și numeroși locatari din blocurile aflate în apropiere, au fost evacuați. 

Gazele și curentul electric din zonă au fost întrerupte. De asemenea, un perimetru în jurul incendiului a fost izolat.

Mai multe butelii de oxiacetilenă, aflate în pericol de explozie, au constituit o prioritate pentru pompieri, care au încercat să le îndepărteze. Echipele de intervenție încearcă să controleze focul, însă există risc de extindere.

"Incendiul este unul violent, sunt cantităţi mari de substanţe combustibile care ard. Dacă o să fie nevoie de suplimentarea forţelor se va întâmpla şi acest lucru. Incendiul se manifestă la o societate comercială care se ocupă de materiale refolosibile", transmite purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Cel puțin 20 de autospeciale au intervenit la incendiu. În sprijinul pompierilor din Buzău au venit și colegi din Vrancea, Brăila și Ialomița.

Sursa: News.ro