O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar focul care s-a extins rapid ameninţa să cuprindă şi o biserică evanghelică aflată la numai câţiva metri distanţă. Proprietarii locuinţei nu erau acasă, aşa că nimeni nu a fost rănit. Incendiul a pornit, se pare, de la coşul de fum al clădirii.

Era aproape de miezul nopţii când în cartierul Burdujeni-Sat de la marginea municipiului Suceava s-a dat alarma. O casă ardea ca o torţă.

Articolul continua dupa recomandari

Proprietarii plecaseră cu puţin timp înainte. În urma lor, gospodăria s-a făcut scrum. Focul a izbucnit, iniţial, la acoperiş.

Pompierii au intervenit după ce vecinii au dat alarma. Oamenilor le-a fost teamă ca flăcările să nu se extindă la biserica din apropiere.

Ionuţ Cogiuc, ISU Suceava: Ardea violent, cu flacără, acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 70 de metri pătraţi, cu pericol de propagare la întreaga casă, precum şi la biserica alăturată, la cinci metri distanţă de casa de locuit.

După ce au identificat focarul, pompierii au eliminat rapid orice pericol. O anchetă a fost deschisă acum pentru a fi stabilită cauza incendiului. Pagubele sunt destul de mari, mai ales că locuinţa era recent renovată.