O mie de oameni şi-au pierdut viaţa în incendiile din ultimii şase ani. Şi nu sunt doar cifre. Zilnic, zeci de persoane trec pe lângă moarte, după ce casele le sunt cuprinse de flăcări. S-a întâmplat şi în Capitală. Trei familii din Bucureşti au rămas pe drumuri după ce o coşul de fum a luat foc.

Cinsprezece oameni din sectorul 1 al Capitalei au rămas pe drumuri în plină iarnă. Totul după ce o tânără a făcut focul în sobă.

Articolul continua dupa recomandari

Am facut focul si a luat foc casa. Si de la burlan, inauntru in pod, a luat foc. Sunt distrusa, spune tânăra.

De-a lungul timpului, cele trei famili au construit fără să ţină cont de pericole. 

Cele trei case care au ars sunt lipite una de cealalta. Practic au fost construite una in spatele celeilalte. accesul se facea prin aceste alei inguste iar aszta a facut interventia si mai dificila

Abia după ce au verificat al şaselea hidrant, pompierii au găsit unul funcţional. În acelaşi timp, alţi militari au scos din casă trei butelii care puteau exploda. Acoperişul unei vile a fost decopertat parţial pentru a opri răspândirea flăcărilor. 

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Dar acesta este un caz fericit, arată bilanţul ultimilor şase ani. O mie de persoane au murit în incendiile de locuinţe. Jumătate dintre victime au fost copii şi bătrâni. Chiar seara trecută, un bărbat şi-a pierdut viaţa în apartamentul în care locuia, în Filiaşi, după ce flăcările au cuprins locuinţa, iar 50 de oameni au rămas pe drumuri. 

Un alt incendiu a distrus acoperisul unui liceu din Craiova. Peste 50 de elevi si profesori, care se aflau in acel moment in cladire, au fost evacuaţi. Prin fum, copiii au încercat să-i ajute pe pompieri să recupereze aparatua electronică şi arhiva şcolii.