Un incendiu uriaş la un depozit de lângă Bucureşti a determinat autorităţile să recurgă la măsuri speciale: au avertizat oamenii pe panourile stradale şi pe mobil să evite zona. Şoferii au fost somaţi să facă loc zecilor de autospeciale, iar localnicii au fost sfătuiţi să nu se expună la fumul toxic. Trei oameni au ajuns la spital. Între ei şi o femeie însărcinată. În depozit se aflau cutii cu vopsele care au bubuit ore în şir. Martorii spun că în depozit angajaţii fumau.

Incendiul a izbucnit în jurul prânzului şi s-a propagat rapid. Flăcările uriaşe au cuprins hala de 3.000 de metri pătraţi în care se vindeau obiecte de plastic, cauciuc şi vopseluri.  Materialele inflamabile explodează rând pe rând. O coloană uriaşă de fum se ridică din depozit. 

Articolul continua dupa recomandari

Fumul toxic de la incendiul din Afumaţi, întins pe zeci de kilometri

O parte din depozit, partea din mijloc, unde de altfel a şi pornit incendiul, s-a prăbuşit. Pompierii acţionează de pe toate cele patru laturi ale clădirii. Din cauza flăcărilor, dar şi a radiaţiei termice, şi alte depozite alăturate au fost afectate.

Fumul negru şi toxic se întinde pe zeci de kilometri. E periculos pentru şoferi şi pentru locuitorii din zonă. Drumul care leagă Capitala de Moldova este închis pentru câteva ore, iar oamenii sunt avertizaţi prin sistemul Ro Alert să evite zona şi să închidă geamurile caselor. 

Trei oameni au ajuns la spital. Un angajat al depozitului a fost rănit după ce a spart geamul cu mâna pentru a se salva. O femeie însărcinată s-a simţit rău din cauza fumului toxic inhalat.

Pompierii au mobilizat la faţa locului 28 de autospeciale din Ilfov şi Bucureşti.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU Bucureşti-Ilfov: De asemenea, a fost transmis un mesaj pe panourile electronice stradale din Bucureşti pentru a fluidiza pe cât posibil deplasarea autospecialelor de intervenţie

Patronii magazinelor din Afumaţi dau vina pe pompieri pentru intervenţia tardivă

Patronii magazinelor nu au fost mulţumiţi de intervenţia pompierilor. 

Proprietarul unui spaţiu din depozit spune că "pompierii au ajuns la faţa locului după 30 de minute şi au intrat la noi fără apă. Am spus la angajaţi: Mergeţi departe de aici! Mergeţi departe de foc. Ce salvăm? Marfa sau angajaţii?".

Cauza incendiului nu este deocamdată cunoscută. Martorii spun însă că angajaţii obişnuiau să fumeze în interiorul depozitului.

Pompierii au luptat cu flăcările peste trei ore şi încă nu au lichidat complet incendiul.  Mai sunt  mici focare în interior,  dar sub control.