Încă un pescador plin cu migranţi a eşuat pe o plajă românească, al treilea în mai puţin de o lună. Aproape 100 de oameni se aflau la bordul navei interceptate de Garda de Coastă în zona Capul Midia. Cum au pus piciorul pe nisip, călăuzele au dispărut şi sunt căutate şi la această oră de autorităţi. Refugiaţii, în schimb au fost transportaţi la un centru special.

Zona Capul Midia, Năvodari. Zeci de migranţi, ajunşi la ţărm după cine ştie cât timp petrecut pe mare, sunt audiaţi de poliţiştii de frontieră. Pescadorul lor a fost interceptat de Garda de Coastă la 14 mile depărtare de mal. Poliţiştii de frontieră au somat echipajul să oprească.

Articolul continua dupa recomandari

În cele din urmă, pescadorul a eşuat aproape de mal, cu 87 de refugiaţi la bord. Călăuzele au reuşit să dispară. Poliţiştii au înţesat zona cu filtre în speranţa că îi vor găsi pe fugari.

Între timp, migranţii au fost mutaţi de pe plajă, la sediul Gărzii de Coastă. Pe drum, unei femei însărcinate i s-a făcut rău şi a fost preluată de o ambulanţă.

România devine încet şi sigur o poartă de intrare a migranţilor sirieni şi irakieni în Europa. Este a treia navă cu un număr mare de refugiaţi, capturată de autorităţile române în mai puţin de o lună. La asta se adaugă şi zecile de transfugi prinşi la frontierele terestre.