Potrivit Mediafax, cele doua persoane au fost internate la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi in urma cu cateva zile, iar analizele de laborator au confirmat prezenta virusului AH1N1.

Intrucat starea lor de sanatate s-a inrautatit, cei doi pacienti au fost mutati la Sectia Terapie Intensiva din cadrul aceluiasi spital.

Atat femeia, cat si barbatul respira cu ajutorul aparatelor, medicii fiind rezervati in privinta evolutiei starii lor de sanatate.

"Cei doi pacienti se afla sub supraveghere permanenta, la Terapie Intensiva", a declarat, vineri, medicul Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

Potrivit medicilor ieseni, femeia sufera de obezitate si diabet, in timp ce tanarul a fost diagnosticat inca de la nastere cu mai multe afectiuni, intre care anemie acuta si osteoporoza severa.

In urma cu cinci zile, un tanar de 30 de ani, din Iasi, a decedat, din cauza gripei AH1N1, barbatul fiind adus la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, pe 21 februarie, de la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiu.

Articolul continua dupa recomandari

Familia tanarului a anuntat ca intentioneaza sa depuna plangere, insa reprezentantii spitalului sustin ca l-au tratat asa cum se procedeaza peste tot in lume si nu se puteau face mai multe pentru el.

Sursa: Antena 3