Au fost scene incredibile la Curtea de Argeş, unde peste 5 mii de oameni au mers să asiste la sfinţirea noii Catedrale Arhiepiscopale. Mulţimea s-a îmbulzit să intre în altar şi a fost nevoie de intervenţia jandarmilor. După ce au stat ore întregi în frig, la coadă, pelerinii şi-au pierdut răbdarea, de teamă că nu vor apuca să se închine în biserica unde sunt înmormântaţi Regele Mihai şi Regina Ana.

La sfinţirea bisericii toată lumea trece prin Sfântul Altar, este anunţul de la finalul slujbei care a provocat haosul.

Articolul continua dupa recomandari

S-a dat o luptă corp la corp pentru a ajunge mai repede în faţă după mai bine de 7 de aşteptare. A fost singura zi în care şi femeile au putut să intre în altar. 

Jandarmii au făcut lanţ uman chiar în Catedrala Arhiepiscopală.

Şi în curtea bisericii a fost aglomeraţie. Ajunşi din toată ţara, pelerinii au îndurat frigul ore în şir pentru dubla sărbătoare de la Curtea de Argeş. Tot astăzi s-au putut închina şi la Moaştele Sfintei Filofteia. 

Potrivit unui studiu realizat în 34 de ţări, mai mult de jumătate din românii adulţi pun credinţa mai presus de orice. Suntem pe primul loc, urmaţi de armeni, georgieni, greci şi moldoveni.

La Catedrala Regală sunt aşteptaţi şi cei care vor să aprindă o lumânare la mormintele Majestăţilor Lor Regele Mihai I şi Regina Ana.