Sinodul Mitropolitan de la Iaşi va hotărî abia luni soarta Episcopului de Huşi. După îndelungi aşteptări, imaginile şocante în care Preasfinţitul Corneliu ar întreţine relaţii sexuale cu un alt bărbat au ajuns şi la şefii lui direcţi de la Iaşi. Dar mai e puţin până la Sfânta Liturghie de duminică, iar preoţii spun că nu se cade să se uite la asemenea filme. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei le-a văzut deja şi, ruşinat, l-a identificat pe înaltul prelat.

"Am solicitat la adresa de email recomandată această înregistrare. Am fost pus în situaţia de a viziona, l-am recunoscut pe episcopul de Huşi." Au trecut deja 24 de ore de la această declaraţie. Imaginile ÎN CLAR au ajuns, într-un final, şi la şefii direcţi ai episcopului de Huşi.

Articolul continua dupa recomandari

Într-o discuţie cu reporterul Observator, reprezentanţii Mitropoliei au spus că, filmul cu momentul erotic va fi analizat de preoţii de la Iaşi abia luni. Pentru că mâine e mâine slujesc în biserică. "Având în vedere că e sâmbătă după-amiază, eu sunt preot şi trebuie să mă pregătesc pentru sfânta şi dumnezeiasca liturghie de mâine, nu pot să includ în pregătirea pentru liturghie aşa ceva, amân pentru luni dimineaţă", a spus unul dintre clerici.

Preotul Corneliu Bârlădeanu, Episcopul Hușilor e așteptat, de asemenea, să apară la slujba de duminică.

Preasfinţitul Corneliu i-ar fi asigurat pe membrii Sinodului de la Iaşi că imaginile sunt trucate. Dacă, însă, anchetatorii vor stabili contrariul, episcopul de Huşi va avea de dat multe explicaţii. Mai ales că unul dintre partenerii jocului erotic din film ar fi minor.