UPDATE ora 14:40 - Astăzi, în jurul prânzului, cancan.ro a trimis Patriarhiei şi Mitropoliei imaginile publicate ieri pe site, în care episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, apare împreună cu un fost elev de seminar, în prezent preot, într-o postură scandaloasă. 

În urmă cu puţin timp, reprezentanţii Patriarhiei au confirmat că bărbatul din filmuleţ este episcopul Huşilor. Aceştia aşteaptă însă decizia Arhiepiscopiei de Moldova. 

Articolul continua dupa recomandari

"Nu vă pot confirma decât că episcopul apare în înregistrare. E o situaţie fără precedent, BOR nu s-a mai confruntat cu o asemenea situaţie care, evident, întristează", a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Patriarhul Daniel urmează să fie înştiinţat despre acest caz într-o discuţie informală.

Aflaţi mai multe detalii despre acest caz diseară, la Observatorul orei 19.00.

Ştirea iniţială:

Ieri, site-ul cancan.ro a publicat un filmuleţ XXX în care episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, apare împreună cu un fost elev de seminar, în prezent preot, într-o postură scandaloasă. 

În imagini se vede cum cei doi intră într-o cameră şi, după ce se sărută şi se îmbrăţişează ca doi îndrăgostiţi, trec la "acţiune". Secvenţele sunt de-a dreptul şocante.

Astăzi, cancan.ro a trimis imaginile la Patriarhie şi la Mitropolie, după ce ieri, purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu a declarat la Observator că, dacă se dovedeşte că această înregistrare este perfect veridică, "avem o foarte gravă problemă morală".

"Încerc de câteva zile să înţeleg eu însumi ce se întâmplă. Astăzi am aflat că a apărut în presă filmul explicit în care una dintre cele două persoane ar fi episcopul de Huşi. Am aflat că acest film există neblurat.

Dacă se dovedeşte că această înregistrare este perfect veridică, dacă autorităţile judiciare îşi asumă veridicitatea acestei înregistrări şi dacă se va dovedi că una dintre persoane este episcopul de Huşi, deja avem o foarte gravă problemă morală.

O problemă de gravă incomatibilitate între statutul de cleric, între statutul de episcop, care trebuie să fie un reper de moralitate creştină şi realitatea care reiese din această înregistrare. Vă asigur că în întreaga istorie a Bisericii Ortodoxe Române nu ne-am mai confruntat cu o asemenea problemă explicită. Urmează întâlnirea sinodului mitropolitan, în perspectivă. Urmează o cercetare a filmului respectiv, urmează o consfătuire, dar e vorba de o premieră.

Orice cleric surprins în asemenea ipostaze jenante şi smintitoare pentru credincioşii bisericii este o persoană care în mod firesc nu mai trebuie să rămână într-o funcţie reprezentativă pentru biserică", a afirmat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Ce mai puteţi citi pe OBSERVATOR.TV

VIOL transmis LIVE, pe Facebook! Trei tineri bat cu sălbăticie şi ABUZEAZĂ SEXUAL o adolescentă, zeci de mii de oameni privesc oroarea ÎN DIRECT​

Ce au găsit legiştii pe corpul lui Adrian, băiatul GĂSIT MORT în lacul din Ocna Şugatag. PRIMELE CONCLUZII ale necropsiei!​

O întreagă familie, SPULBERATĂ într-un CUMPLIT ACCIDENT, în această dimineaţă, în Bacău! Un bărbat a MURIT, soţia şi copilul sunt ÎN STARE CRITICĂ​

LACRIMI ŞI DURERE pentru familia puştiului de 16 ani dispărut sâmbătă în Maramureş. Adrian a fost GĂSIT MORT într-un lac din Ocna Şugatag! (VIDEO)

DURERE şi COMPASIUNE după moartea lui Adrian. Val de MESAJE EMOŢIONANTE pe Facebook: "Doare până la os!", "Ai fost un suflet bun, acum eşti un înger"

MESAJUL SFÂŞIETOR al mamei lui Adrian, băiatul GĂSIT MORT într-un lac din Ocna Şugatag: "O parte din inima mea va pleca cu tine, puiul meu ..."

MOMENTUL CUTREMURĂTOR în care Adrian este scos din apă, fără suflare, de pompierii militari ... "A fost găsit în lac, acum! Nu știu ce să fac. Să urlu, să mă abțin?!" (VIDEO)