Situaţia este disperată în China, acolo unde epidemia de coronavirus continuă să ucidă. Noul bilanţ arată că 362 de oameni au murit, iar aproape 17.500 au fost infectaţi. Azi, spitalul Huoshenshan, construit de chinezi în 9 zile, a internat primii pacienţi.

Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus din China creşte îngrijorător, de la o zi la alta.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit Reuters, 362 oameni au murit, iar 17.386 sunt contaminaţi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat decesul primei persoane în afara graniţelor Chinei - un bărbat în vârstă de 44 de ani, aflat într-un spital din Manila (Filipine).

Numărul depăşeşte pe cel al infecţiilor cu SARS, înregistrate în 2002-2003.

În afara Chinei, au fost semnalate cazuri de infectare în 24 de ţări, între care Marea Britanie, Spania, Franţa, Germania şi Statele Unite.

Spitalul Huoshenshan din Wuhan, construit în 9 zile, a internat primii pacienţi

Construcţia spitalului Huoshenshan din Wuhan a început în 23 ianuarie şi s-a încheiat duminică dimineaţă, iar astăzi au fost internţi primii pacinţi infectaţi cu coronavirus.

Armata chineză a trimis 1.400 de medici militari pentru a trata bolnavii la noul spital construit în oraşul Wuhan, focarul epidemiei de coronavirus.

Unitatea medicală este gata și are o capacitate de 1.000 de paturi.

Mass-media chineze au publicat primele imagini din spital.

Nu există, momentan, detalii, despre identitatea şi starea paceinţilor, scrie businessinsider.com.

China a transmis live construcţia spitalului Huoshenshan:

Construcţia celuilalt spital specializat pe coronavirus din Wuhan, spitalul Leishenshan, va fi gata în câteva zile şi va începe să primească pacienți începând cu data de 6 februarie.

Spitalul din Leishenshan are 60.000 de metri pătrați și va putea găzdui 1.600 de pacienți, informează cgtn.com.

Transmisiune în direct cu spitalul din Leishenshan:

În 2003, autorităţile chineze au contruit, în şapte zile, în Beijing spitalul Xiaotangshan, pentru a-i trata pe bolnavii SARS. La fel ca acela, Huoshenshan este construit din prefabricate.