Imagini sfâşietoare, seara trecută, la priveghiul lui Mihai Ioan Moțica, luptător de la Trupele Speciale Alba (SAS), care a murit luni dimineaţă, pe un pat de spital din Cluj.

Mişu, cum îi spuneau prietenii era în timpul serviciului când a început să se simtă rău.

Articolul continua dupa recomandari

A mers pe picoarele lui la spitalul din Alba Iulia, de unde a fost transferat la Cluj, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, poliţistul Mihai Ioan Moţica a murit luni dimineaţă.

Aseară, fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a mers la căpătâiul bărbatului care s-a stins la 44 de ani. Fostul comisar a postat apoi un mesaj sfâşietor pe Facebook, fiind impresionat de fetițele polițistului, care stăteau lângă sicriu privindu-și tatăl cu "cea mai curată și mai pură iubire".

"Unul dintre cei mai buni polițiști ai Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Alba, la doar 44 de ani, a plecat într-o lume mai bună! Era în timpul serviciului și simțindu-se rău s-a prezentat singur, pe picioarele sale, la spital. A fost puternic și curajos până în ultima clipă... Și nu s-a mai întors! Aseară, împreună cu foarte mulți colegi polițiști, l-am privegheat pe Mișu vrând, cumva, să-i mai fim alături măcar puțin. 

Camarazii săi, "mascații", bărbați puternici și curajoși, niște duri trecuți prin primejdii pe care puțini și le pot măcar imagina, nu și-au mai putut stăpânii lacrimile când au dat ochii cu fetițele colegului nostru. icuțele, stăteau lângă sicriu și își priveau tatăl, chipurile fiindu-le încărcate de cea mai curată și mai pură iubire!", a scris Berbeceanu pe Facebook.

Berbeceanu, la priveghiul poliţistului Mihai Moţica: "Dincolo de tristețea infinită și atmosfera sfâșietoare am perceput multă revoltă!"

Fostul comisar spune că mulți dintre colegii luptătorului de la SAS Alba Iulia ar dori să participe la înmormântare îmbrăcați în costumele de intervenție și cu mașinile de serviciu, pentru a-l omagia pe unul dintre cei mai buni polițiști din Alba, însă "anumiți șefuleți nu ar fi de acord". 

"Dincolo de tristețea infinită și atmosfera sfâșietoare am perceput multă revoltă! Revolta împotriva unui sistem jegos pentru care, tu, simplu soldat, nu contezi.

Se discuta despre aceea că membri ai SAS din județele învecinate, ar fi vrut să participe la înmormântarea de peste două zile, în echipamentele de intervenție, deplasându-se cu autospecialele de serviciu. Își doresc tare mult ca în acest mod simplu și onest să-i aducă un ultim omagiu camaradului lor, celui cu care au împărțit de-a lungul multor ani pericolul, momentele cumplite, dar și satisfacția unor reușite profesionale excepționale.
Și, cică, anumiți șefuleți nu ar fi fost de acord, recomandându-le mascaților să se deplaseze, dacă chiar doresc, cu mașinile personale. Îmbrăcați civil.

Pe unii dintre cretinii la care se făcea referire în acele discuții ii știu. Și știu și câte parale au făcut ca polițiști ajunși vremelnic șefi. Și mai știu și că de nenumărate ori mascații și-au riscat viața, sănătatea și și-au neglijat familiile, pentru a rămâne ei șefi.

Cred însă că la conducerea Poliției Române sunt oameni normali, polițiști nu doar cu numele, empatici și înțelepți. Și dintre aceștia, pe unii îi știu.

Și sunt sigur că vor înțelege că peste mulți ani de zile, atunci când fetițele colegului nostru vor fi mari, este de dorit să își amintească că tăticul lor a fost condus pe ultimul drum de polițiști îmbrăcați așa cum se îmbraca el, cu mașinile de poliție pe care și tati le folosea. Și că mascații le-au dăruit în acele momente triste Drapelul Tricolor pe care tăticul lor îl iubea atât de mult! Mișu merită mult mai mult decât atât!", a conchis Traian Berbeceanu.