Imaginile rare cu un cârd de ciute care face salturi de câţiva metri peste drum au fost surprinse de silvicultorii din Suceava.

Imaginile rare cu salturile unor ciute peste un drum dintr-o pădure administrată de Direcția Silvică Suceava la Ocolul Silvic Marginea, au fost surprinse de silvicultorii George Celsie și Ana Maria Roibu.

Articolul continua dupa recomandari

Fauna din pădurile statului este permanent monitorizată de specialiștii Romsilva, iar pădurile administrate de Direcția Silvică Suceava asigură habitatul pentru o faună bogată, explică silvicultorii suceveni pe pagina oficială de Facebook a Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva.

Ciuta este un animal erbivor, din familia Cervidae, habitatul fiind în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană. Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână, potrivit specialiştilor.

Ciutele au o greutate de până la 130 de kilograme și trăiesc în libertate până la 20 de ani.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează prin Direcția Silvică Suceava peste 270 de mii de hectare păduri de stat, prin cele 24 de ocoale silvice.