Tornadă uriașă în județul Călărași, în apropiere de localitatea Drajna. Mai mulți șoferi aflați în trafic s-au oprit pentru a filma un fenomen meteo rar întâlnit în România. 

Pâlnia tornadei, ce s-a înălțat la sute de metri, a ridicat pământul de la sol, într-un vârtej extrem de puternic. 

Articolul continua dupa recomandari

Deși Agenția Națională de Meteorologie a emis alerte Cod Portocaliu și Cod Galben pentru mai multe județe, nimic nu anunța o tornadă de asemenea dimensiuni, în județul Călărași. 

În jurul orei 16, meteorologii au atenționat că fenomene meteo periculoase se manifestă în 14 judeţe, cu căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și averse torențiale.

Șoferii aflați în trafic au oprit pe marginea drumului pentru a filma cum pâlnia imensă distruge totul în calea ei.

Tornadă CălărașiVezi 3 imagini în Galerie

Înaltă de sute de metri și lată de zeci, tornada a putut fi observată de la kilometri distanță. 

Primarul din Drgalina, Marian Gabriel Stanciu, a anuțat că cel puţin 10 case au rămas fără acoperiş după ce localitatea a fost lovită de vârtej.

Grindina și vântul puternic au făcut ravagii, iar bilanţul total al pagubelor urmează să fie stabilit după ce autorităţile locale vor inventaria situaţia de la fiecare casă în parte.

Un autocar a fost răsturnat de rafalele de vânt în zona localităţii Drajna, iar mai mulți pasageri au avut nevoie de intervenţie medicală.

Autocar răsturnat de vântVezi 3 imagini în Galerie

Revenim cu informații...