Final tragic în cazul băieţelului de opt ani, dispărut în Constanţa. A fost găsit mort într-un bazin de colectare a dejecţiilor, chiar în zona în care a fost căutat timp de şase zile. Culmea, Iulian a fost scos fără viaţă din primul bazin golit de pompieri. Familia crede că băiatul nu a ajuns singur în zonă. Camerele de supraveghere suprind ultimele ore din viaţa copilului. Procurorii au deschis deja un dosar penal pentru ucidere din culpă şi nu exclud ca administratorii bazinului să fie traşi la răspundere.

Sunt ultimele imagini cu băiatul de opt ani în viaţă. O cameră de supraveghere aflată la ieşirea din comuna Pecineaga l-a surprins când se plimbă pe câmp, cu rolele în picioare. Era sâmbătă la 11 şi 20 de minute. Ziua dispariţiei.  

Articolul continua dupa recomandari

Copilul este filmat când încearcă să coboare într-un canal de irigaţii, dar alunecă şi cade. Şanţul nu are apă, iar băiatul iese singur.

De aici, Iulian se îndepărtează tot mai mult de sat. 

La ora 12 şi 10 minute, una dintre camerele de supraveghere de la ferma de porci aflată la marginea localităţii Pecineaga, a surprins umbra unei persoane. O siluetă care se îndreaptă spre bazinele cu dejecţii. Pe câmpul din apropiere au fost găsite şi rolele lui Iulian.

Constantin Dancu, inspector-şef IPJ Constanţa: Au gasit o umbră, un frame pe camere, care le indica zona dintre cele doua bazine. Copilul şi-a abandonat rolele şi era în ciorapi. Din traseu credem că a parcurs peste un kilometru cu rolele. Foarte mari. Rolele 41. A devenit imposibil să se deplaseze

Aici a fost căutat până ieri de un elicopter, sonare, bărci, peste 150 de poliţişti, pompieri şi scafandri. Au fost golite inclusiv două bazine cu dejecţii, adânci de 10 metri. Dimineaţă, trupul neînsufleţit a fost zărit de doi paznici ai fermei de porci, în primul bazin golit. La prima vedere, nu avea urme de violenţă. 

Familia lui Iulian spune însă că băiatul nu ar fi mers niciodată singur în zonă. 

Camelia Biţică, bunica băiatului: Eu cred că cineva l-a dus acolo, copii mai mulţi. Sigur nu pleca singur. Mergea pe aici, pe vale, până la podeţ, şi atât

Apa din bazin fusese scoasă încă de marţi. Rămăsese însă un strat de mâl, gros de doi metri. 

Constantin Dancu, inspector şef IPJ Constanţa: Lichidul respectiv era vâscos. Era o zonă fără curenți. La fund au rămas dejecţiile. Aşa se explică. Vizibilitatea era 0 în apă 

Bazinele aparţin unei ferme de porci şi au fost făcute pe vremea când era CAP. Localnicii spun că nu erau împrejmuite şi nici păzite, chiar dacă sunt la un kilometru de sat şi oricând puteau ajunge aici copii. 

Gabriela Rugea, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia: Nu excludem posibilitatea să facem cercetări cu privire la deţinătorul sau administratorul acestor bazine. Presupun că avea o obligaţie, din moment ce acestea nu sunt departe de localitate şi mă gândesc că, într-adevăr, ar trebui să aibă o obligaţie de a le împrejmui

Procurorii au deschis dosar penale pentru ucidere din culpă. Reprezentanţii fermei nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere.