Un groaznic accident rutier a avut loc în această dimineață, în jurul orei 6.00, pe DN 7, la Lipova, în Arad, între un microbuz cu 16 persoane și un TIR. Şoferul microbuzului a murit, iar 12 pasageri au fost răniţi.

Accidentul a avut loc în oraș, pe tronsonul dintre sediul Poliției Lipova și Cetatea Șoimoș. 

Articolul continua dupa recomandari

La accident au intervenit o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul Arad, câte un echipaj cu o autospecială de descarcerare mică de la Arad și Bârzava, SMURD Arad, SMURD Vladimirescu, SMURD Birchiș, două ambulante de la Serviciul de Ambulanță Județean Arad și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Lipova.

Un microbuz plin cu muncitori a fost spulberat de TIR la Lipova, în AradVezi 12 imagini în Galerie

Şoferul microbuzului a murit

Şoferul microbuzului implicat în accidentul produs marţi dimineaţă, pe DN 7, în oraşul Lipova, a murit, iar 12 pasageri au suferit răni şi au fost transportaţi la spital.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Claudia Iuga, a declarat că accidentul s-a produs după ce un TIR a derapat, pentru că şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum umed, iar conducătorul unui microbuz cu pasageri nu a putut evita impactul cu remorca, care a intrat pe banda sa de mers.

În urma coliziunii, 13 persoane din cele 16 aflate în microbuz au fost rănite, şoferul şi un alt pasager fiind încarceraţi. Şoferul a fost extras decedat de către pompieri.

Şoferul TIR-ul nu a adaptat viteza la condiţiile de drumVezi 12 imagini în Galerie

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Arad, cei 12 pasageri răniţi, toţi muncitori care mergeau la o fabrică din Arad, au de la traumatisme uşoare la fracturi şi leziuni interne, ei fiind transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad cu patru autospeciale SMURD şi două ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Traficul în zona accidentului a fost blocat complet timp de 30 de minuteVezi 12 imagini în Galerie

Traficul rutier a fost complet blocat în zona accidentului aproximativ 30 de minute, ulterior fiind reluat pe o bandă din cele două ale drumului. Poliţiştii estimează că circulaţia va reveni la condiţii normale în jurul orei 9.00.