Scandal fără precedent între Ilie Năstase şi Poliţia Română. În doar câteva ore, fostul tenisman s-a ales cu două dosare penale şi amenzi de peste două mii de lei, pentru mai multe infracţiuni în trafic. Prins băut la volan, Năstase a refuzat să sufle în aparatul etilotest. Ba chiar ar fi încercat să fugă de poliţişti. După ce a fost încătuşat şi dus la secţie, s-a urcat pe scuter. Fără permis.

De cealaltă parte, tensimenul spune că a fost agresat şi chiar vrea să ceară daune de milioane de euro la CEDO. Şi ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, Năstase a mai primit o veste. În timpul vizitei la Poliţie, sora lui, în vârstă de 73 de ani, s-a stins din viaţă.

Articolul continua dupa recomandari

Ora 11 dimineaţa, şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală. Ilie Năstase a coborât de pe scuter şi a intrat în maşina Poliţiei. Agenţii au bifat două infracţiuni: viraj la stânga pe linie dublă cotinuă şi conducere fără permis. În drum spre secţie, fostul tenismen s-a ţinut de glume. 

A fost a doua vizită la secţie în mai puţin de şase ore. Ilie Năstase şi-a început ziua în cătuşe. Era aproape ora 5 dimineaţa, când, la ieşirea dintr-un restaurant din nordul Capitalei, maşina fostului sportiv de 72 de ani a fost oprită la un control de rutină. 

La scurtă vreme după ce a ieşit din restaurantul de pe malul lacului Herăstrău, Ilie Năstase a fost tras pe dreapta, undeva în această zonă. A oprit la semnalul poliţiştilor, iar mai apoi s-a răzgândit şi şi-a văzut în continuare de drum. Două sute de metri, până când a fost oprit din nou, iar mai apoi a început scandalul. 

Seful Brigăzii Rutiere, Comisar șef Gilceava Victor: "Vă asigur că nu a fost târât, a fost doar scos din autovehiculul în care se afla şi aplicată măsura de încătuşare."

Şi totuşi, Ilie Năstase acuză poliţiştii că l-ar fi agresat în momentul încătuşării. Spune că a obţinut chiar şi un certificat medico-legal de la spitalul Floreasca. 

Ilie Năstase a fost, în cele din urmă, testat. Dar spune că până şi alcoolemia ar fi fost falsificată de oamenii legii. 

Confuzia nu l-a scăpat de dosarul penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi refuzul recoltării probelor biologice. Între vizitele lui Năstase la Poliţie, şi-a făcut apariţia şi Brigitte. Cei doi sunt în plin proces de divorţ. 

La finalul zilei, pe lângă dosarele penale, fostul sportiv s-a ales şi cu două amenzi în valoare de peste 2.300 de lei. Scandalul a apărut chiar şi în presa internaţională. The New York Times titrează: "Ilie Năstase, arestat de două ori într-o singură zi pentru infracţiuni în trafic "

Incidentul s-a petrecut chiar în acelaşi loc în care, în urmă cu 6 ani de zile, fostul tenisman a fost tras pe dreapta tot pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Şi la câţiva kilometri de locul în care şi Cristian Boureanu a fost protagonistul unui scandal în stradă, cu Poliţia. Nici Ilie Năstase nu e la primul episod violent. 

În ultimii ani, a ajuns în lumina reflectatorelor după mai multe izbucniri în public şi chiar i-a fost interzis accesul  la mai multe turnee de tenis. La Constanţa, a jignit o jurnalistă britanică. La Bucureşti, şi-a îmbrâncit fosta soţie în plină stradă.

Chiar şi celebra Serena William l-a acuzat de rasism după o glumă pe seama copilului ei.