Update ora 12:40 - Administrația Națională de Meteorologie a prelungit, astăzi, codul portocaliu de precipitații abundente, ninsori și vânt puternic pentru aproape toată zona Moldovei, până vineri, la ora 15:00.

Citeşte şi: FENOMEN RAR în Sibiu! Meteorolog: "Aşa ceva nu s-a mai întâmplat de 21 de ani. Nu este normal!" (VIDEO)

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit meteorologilor, joi, între orele 11:00 — 15:00, va fi în vigoare avertizarea Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, în 12 județe din nord-estul și centrul țării, respectiv: Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Galați, Vrancea, Covasna, Harghita, Brașov, Argeș și Sibiu.

Update ora 11:45 - Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că, din cauza ninsorii abundente, a fost închisă circulația rutieră pe DN 17A, km 30+000 - 53+350, între localitățile Ciumarna - Sucevița (județul Suceava).
 
În zona afectată se acționează în continuare cu utilaje de deszăpezire pentru înlăturarea efectelor ninsorii abundente.

Update ora 9:14 - Pe DN 11 în Pasul Oituz, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă, în zonă acţionându-se cu mai multe utilaje ale Secției de Drumuri Naționale.

VEZI SITUAŢIA DRUMURILOR DIN ROMÂNIA 

Update 9:06 - Circulația rutieră în Pasul Tihuța, aflat la granița dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava, este afectată de ninsoare, carosabilul fiind acoperit pe alocuri cu un strat subțire de zăpadă frământată, potrivit datelor publicate pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

La această oră, în Pasul Tihuța ninge slab, dar viscolit.

--------------------------------

Traficul pe DN1 Braşov-Ploieşti, între localităţile Timişul de Sus şi Predeal, se desfăşoară îngreunat din cauza zăpezii.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, în judeţul Braşov, circulaţia pe DN1 Braşov – Ploieşti se desfăşoară îngreunat între localităţile Timişul de Sus (Cotul Donului) şi Predeal.

Pe acest tronson stratul de zăpadă este consistent, în zonă ningând abundent, iar mai multe autovehicule nu au mai putut continua deplasarea şi au oprit pe marginea drumului.

VEZI SITUAŢIA DRUMURILOR DIN ROMÂNIA 

De asemenea, potrivit Centrului Infotrafic, la această oră, în judeţul Cluj, ninge abundent pe autostrada A3 Turda  - Gilău, iar zăpada pe carosabil măsoară, pe benzile numărul unu, aproximativ un centimetru (pe alocuri). Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Potrivit poliţiştilor, pe numeroase artere rutiere din județe precum Vrancea, Buzău, Dâmbovița, Brașov, Vâlcea, Gorj, Cluj, Harghita, Neamț, Prahova sau Argeș, circulația auto se desfășoară la această oră în condiții de iarnă (ninsori). 

Având în vedere și faptul că Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționări de vreme nefavorabilă pentru zilele acestea (până mâine la prânz), conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu plece la drum în zonele aflate sub incidența acestor avertizări fără a avea autovehiculul echipat pentru circulația în condiții de iarnă, să adapteze în permanență viteza la condițiile de drum și să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.