În toate bisericile din ţară, milioane de credincioşi au participat la slujba de Înviere, au primit Lumina Sfântă şi au purtat-o apoi în casele lor. În Capitală, la Catedrala Patriarhiei, slujba a fost oficiată de Preafericitul Patriarh Daniel. 

Milioane de credincioși au participat noaptea trecută la Slujba de Înviere, oficiată la toate bisericile şi mănăstirile din România. Slujba de Înviere este cel mai important eveniment din calendarul ortodox și marchează Învierea lui Iisus Hristos. 

Articolul continua dupa recomandari

În București, la Catedrala Patriarhiei, Slujba Învierii Domnului a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. 

În București, la Catedrala Patriarhiei, Slujba Învierii Domnului a fost oficiată de Preafericitul Părinte DanielVezi 3 imagini în Galerie

Mii de credincioşi au primit Lumina Sfanta si au impartit-o mai departe, in semn de comuniune.

"Tuturor va dorim sarbatori frumoase binecuvantate cu pace si bucurie cu sanatate si mantuire si sa transmiteti tuturor celor pe care îi întâlniţi bucuria si pacea Invierii lui Hristos. Hristos a Inviat!", a fost mesajul preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

După slujbă, credincioşii au dus Lumina Sfântă în casele lor, în semn de pace şi mântuire.

Mii de credincioşi au primit Lumina Sfanta si au impartit-o mai departe, in semn de comuniuneVezi 3 imagini în Galerie

Mii de oameni au luat Lumină la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa

Ceremonii religioase emoţionante au avut loc şi în ţara. Cinci mii de oameni au participat, la Constanta, la Slujba de Înviere. 

Conform traditiei, lumina a fost adusa din Ierusalim pe mare. Cu bucurie, toti credincioşii au primit vestea invierii lui Iisus.

Mii de credincioşi au început să se strângă pe faleza Cazinoului din Constanţa începând cu ora 23.00, aşteptând momentul când Arhiepiscopul Tomisului va aduce Lumina Sfânta şi va începe slujba religioasă.

În jurul orei 23.30, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a sosit cu Sfânta Lumină din largul Mării Negre în zona falezei Cazinou din municipiul Constanţa. 

El a coborât din şalupă în apropierea Cazinoului, a urcat apoi treptele până pe faleză şi a declarat: „Iată marea şi pământul s-au unit, aici la Învierea Domnului, cum s-au unit şi la Bobotează. Acum însă lumina este cu mult mai puternică pentru că e lumina cerească venită din cer la Ierusalim şi adusă acum pe mare aici ca noi să începem bucuria de pe mare, ajungând pe pământ, mergând la Catedrală şi să dăruim Lumina care însemnează oferirea sfinţeniei coborâtă din cer la fiecare om în parte. Noi am fost făcuţi pentru ca să primim lumină şi să dăruim lumina, de aceea este nevoie ca în fiecare an să avem această întâlnire cu lumina şi unii altora dându-ne ceea ce este mai frumos şi mai bun înlăuntrul nostru”.

Apoi ÎPS Teodosie a pornit în procesiune până în faţa Catedralei Arhiepiscopale, unde începând cu miezul nopţii a fost oficiat Canonul Învierii, la altarul de vară din aripa de sud a Catedralei Arhiepiscopale, iar de la ora 1.00 este oficiată Sfânta Liturghie în catedrală.