Casa unui general a fost jefuită ziua în amiaza mare. Fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Toma Zaharia şi-a găsit vila din Tărtăşeşti complet răvăşită când s-a întors acasă, după un parastas.

Doar trei ore a fost ieri casa goală. Hoţii au ales tocmai vila lui Toma Zaharia, general cu trei stele, o experienţă de peste 40 de ani în Poliţie şi unul dintre cei mai importanţi oameni în Guvernul Năstase. Au acţionat ziua în amiaza mare când generalul şi restul familiei participau erau la cimitir pentru parastasul tatălui său.

Articolul continua dupa recomandari

Toma Zaharia: Am văzut toate cioburile de la geam pe preşul ăsta. Au spart geamul, au deblocat fereastra, (...) apoi au intrat ca prin brânză.

Hoţii au petrecut în interiorul locuinţei 22 de minute şi toate mişcările lor au fost surprinse de camerele de supraveghere. Au răscolit toată casa şi au furat inclusiv economiile unei fete de liceu. 

Toma Zaharia: Era portofelul nepoatei, 200, 300 de lei, nu ştiu cît avea... 1200 de lei, 500 de euro şi niste obiecte sentimentale. Nişte medalii de pe perioada cât am fost în activitate de la soţie, avea nişte lănţişoare.

În total, o captură de aproape 10.000 de euro. Câtă vreme doi dintre ei au răscolit încăperile, alţi doi şi-au aşteptat complicii într-o maşină parcată pe drumul naţional. 

Poliţiştii cred că hoţii au acţionat mai mult la întâmplare, fără un plan foarte bine stabilit. Tot ieri au furat dintr-un magazin din Răcari, 1100 de lei. Apoi şi-au cumpărat bilete de avion pentru Portugalia.

Practic indivizii au reuşit să ajungă la Bucureşti cu prada şi să-şi pregătească fuga. Dar n-au mai apucat să dispară. Au fost opriţi în trafic de poliţiştii sectorului 1, care le ştiau deja semnalmentele.

Agenţii au găsit asupra lor toate bunurile dispărute din casa fostului secretar de stat. Bărbaţii sunt cunoscuţi cu antecedente penale iar unul dintre ei fusese eliberat recent sub control judiciar.

În ultima lună, numai în judeţul Ilfov s-au dat 50 de spargeri din locuinţă, printre ele şi casa de la Domneşti a şefei de protocol a preşedintelui Klaus Iohanis. Multe furturi s au înregistrat şi la Giurgiu. Hoţii l-au prădat şi pe senatorul Niculae Bădălău. Arma furată din vila lui nu a fost nici acum găsită.