Indivizi specializaţi în jafuri ca-n filme au încercat să dea lovitura miercuri dimineaţă în Arad. Hoţii au vrut să smulgă un bancomat cu ajutorul unei maşini puternice. Modul spectaculos de operare a fost surprins de camerele de supraveghere. Indivizii au eşuat în ciuda planului ingenios. Însă fenomenul e unul îngrijorător. În ultimii ani, astfel de atacuri au avut loc în mai multe oraşe din ţară. 

La 4 dimineaţa, doi indivizi reuşesc să forţeze intrarea într-un magazin de bricolaj. Leagă bancomat de la intrare cu o chingă şi încearcă să-l smulgă.

Articolul continua dupa recomandari

SUV-ul coupe demarează cu portbagajul deschis. După două încercări, pune la pământ uşile magazinului, dar sutele de cai putere nu reuşesc nici măcar să clintească aparatul fixat bine în podea. Hoţii abandonează planul, de teamă să nu facă şi maşina praf. Valorează câteva zeci de mii de euro. 

Cum a eșuat și ”planul B”

Unul dintre hoţi le face semn celorlaţi să se apropie. Se uită, miraţi, din uşă, la bancomat. Dar nu pierd vremea. Au un plan de rezervă. În timp ce unul dintre ei desface chinga de la bancomat, alţi doi încearcă să forţeze cu răngile uşa unui case de schimb valutar, care se află în acelaşi centru comercial. 

Abandonează planul când văd că nici aşa nu au mai mult noroc. Camerele de supraveghere îi surprind apoi când ies din magazin, dau să se întoarcă, dar ceva îi sperie. Este paznicul care i-a surprins. În cele din urmă, hoţii fug cu aceeaşi maşină cu care au încercat să fure bancomatul. 

”Nu mi se pare că e un oraş foarte sigur, Aradul. Sunt tot mai multe jafuri”, spune un localnic.

Cu poliția pe urme

Cei patru par specializaţi în furturi la minut. Au venit pregătiţi cu cagule şi mănuşi. Maşina însă i-ar putea da de gol. Anchetatorii studiază acum probele pentru a ajunge la suspecţi.

ADINA ACONSTANTINESEI, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad: Poliţiştii desfăşoară activităţi investigative în vederea identificării persoanelor şi a autoturismului.

În ultimii ani, jafurile spectaculoase, inspirate din filmele americane, sunt tot mai dese şi la noi. 

”Hoţii întotdeauna au imaginaţie”, exclamă un localnic.

În 2017, două bancomate au fost furate. Hoţii au intrat cu tot cu maşina de teren într-un supermaket din Medgidia, iar la câteva ore au acţionat după acelaşi scenariu în Hârşova. Anchetatorii au descoperit că maşina a fost furată dintr-un service. Atunci, hoţii au dat foc unui autoturism, în apropierea unei secţii de poliţie, ca să-i ţină pe agenţi ocupaţi.

Acest material a fost realizat de reporterul Loredana Chimoiu și editat în redacția Observator de Cătălina Pătru.