Vrei să nu îngheţi în camera de hotel, la mare, dotează-te cu băutură! Este răspunsul oferit de hotelierii care cu doar câteva zile înainte de minivacanţa de Paşte şi 1 Mai nu le pot oferi clienţilor decât camere neîncălzite. Asta în condiţiile în care pe zecile de mii de turişti care sunt aşteptaţi, de săptămâna viitoare pe litoral, îi aşteaptă temperaturi de 10 grade, pe timpul nopţii.

Pentru zeci de mii de turişti, prima întâlnire cu marea de anul acesta va fi la sfârşitul acestei săptămâni. Zilele libere de Paşte pot fi unite cu cele de 1 Mai. O perioadă numai bună pentru un concediu pe litoral. Nopţile, în schimb, vor fi răcoroase, cu temperaturi între 8 şi 12 grade Celsius.

Articolul continua dupa recomandari

Reporter: Nu e căldură?

Angajată hotel litoral: Nu. Pentru că este doar pentru sezonul estival. Bine, o să-i cazăm preponderent în camerele cu soare. Dar depinde ce aşteptări aveţi. În general, cine vine la noi, pentru 1 Mai, vine la cluburi şi, sincer, nu-i interesează căldura pe ei.

Alt hotel, acelaşi răspuns.

Manager hotel: Sunt câte patru pături, dar nu cred că mai e cazul. Este votcă, este energie multă la tineret.

La preţul de 600 de euro pentru patru nopţi, găsim bucătării cu aragaze murdare şi canapele rupte în camera de zi, la apartamentele care se închiriază în zona faimoaselor cluburi din Mamaia.

Mai sunt doar trei zile până la minivacanţa de Paşte şi 1 Mai, însă multe dintre hotelurile care ar trebui să fie deja gata pentru a-i întâmpina pe oaspeţi sunt într-un adevărat şantier cu schele şi munţi de gunoaie la intrare.

Anul acesta, Ministrul Turismului vrea să trimită pe litoral aşa-zişii oaspeţi misterioşi. Inspectori care se vor preface că sunt clienţi, dar de fapt vor controla condiţiile oferite în staţiuni.

Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia: Avem şi un corp de control al Ministerului Turismului care cu siguranţă se va deplasa pe litoral.

Horia Constantinescu, comisar şef CJPC Constanţa: Hotelurile ar trebui să înţeleagă că reprezintă, până la urmă, întreaga prestare de servicii de pe tot litoralul românesc, oamenii neasumându-şi - hotelul X m-a primit necorespunzător, ci permanent vom auzi sintagme de tipul: am fost la mare în România, mai bine este în altă ţară.

Anul trecut, 13 unităţi de cazare au fost declasificate pentru nereguli, iar alte 150 au primit amenzi.