Un hoţ a furat cutia milei din biserica 'Sfântul Ciprian' din Sectorul 3 al Capitalei. Furtul a fost surprins de o cameră de supraveghere din interiorul lăcaşului de cult.

Totul s-a întâmplat chiar în noaptea de Revelion, în jurul orei 01.00, atunci când bărbatul a intrat în biserică şi a furat cutia milei, cu tot cu suport.

Articolul continua dupa recomandari

Ancheta a fost declanşată de o plângere penală pe care preotul paroh al bisericii 'Sfântul Ciprian', sfânt cunoscut drept patron al hoţilor, a depus-o la Poliţie.

'Poliţiştii din cadrul Secţiei 10 au demarat investigaţiile, iar la data de 3 februarie a fost identificat un bărbat de 43 de ani, bănuit de comiterea faptei', se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Pe imaginile surprinse de camera de supraveghere se poate observa cum bărbatul îşi pune geaca pe cutia milei şi apoi se face nevăzut.

'În data de 1 ianuarie 2019, profitând de faptul că nu era nicio persoană în zonă, bărbatul ar fi pătruns în interiorul bisericii, de unde ar fi sustras cutia milei în care se afla suma de 400 de lei', au mai precizat anchetatorii.

Acuzat de furt calificat, bărbatul a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

În prezent, bărbatul este cercetat sub control judiciar.