Simona Halep este regina turneului de tenis pe zgură de la Roland Garros. A câştigat primul ei trofeu de Grand Slam, după un meci de două ore împotriva americancei Sloane Stephens.

Simona Halep a ridicat o lume întreagă în picioare. A câştigat finala pentru care a luptat cu determinarea unui număr unu mondial.

Articolul continua dupa recomandari

După ultima minge, şi-a strâns în braţe părinţii şi a îmbrăţişat o altă campioană a României, pe Nadia Comăneci. 

Meciul Simonei Halep de la Roland Garros a fost urmărit de rude şi de prieteni în cafeneaua pe care sportiva o deţine în Constanţa. 

A fost a treia finală a turneului de la Roland Garros pe care sportiva a jucat-o, dar prima pe care a câştigat-o. 

Lângă terenul de zgură al turneului de la Paris, a fost susţinută şi de alt mare tenismen, Ion Tiriac. În faţa televizoarelor, milioane de fani au sperat în victoria ei. 

După un set pierdut, Simona Halep a rezistat rafalelor de lovituri extrem de puternice trimise de adversara ei. Apoi a revenit în forţă. 

În setul trei, jucătoarea din Florida, Sloane Stephens, a pierdut game după game, inclusiv pe propriul serviciu. Iar Simona a transformat mingi imposibile în favoarea ei. 

Simona Halep a devenit noua regină a turneului internaţional pe zgură de la Roland Garros la fix 10 ani de când devenea campioană la junioare, în Paris. 

Cu victoria de astăzi, şi-a împlinit cel mai mare vis al carierei şi a adus bucurie unei ţări întregi.