Furtunile şi grindina lovesc în continuare Romania. Aseară, o vijelie puternică, însoţită de o ploaie torenţială, fulgere, tunete şi grindină a lovit zona Gherla, judeţul Cluj.

Ieri, meteorologii au emis peste 60 de avertizări de tip nowcasting, iar vremea ca continua pe aceeaşi linie şi în zilele următoare. 

Articolul continua dupa recomandari

În Cluj, a fost alertă cod portocaliu de vreme instabilă accentuată pentru mai multe localități, între care Gherla, Iclod, Sic, Fizeșu Gherlii, Țaga, Sânmărtin, Geaca, Buza, Cășeiu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Unguraș, Cuzdrioara.

În zona Gherla, vântul a bătut cu putere și a îndoit copacii, iar apoi a plouat cu găleata și a căzut grindină, scrie gherlainfo.ro.

Grindina a făcut prăpăd la Gherla şi Iclod

Însă cea mai afectată pare să fi fost comuna Iclod, unde a bătut gheață puternică. 

Localnicii s-au adăpostit pe unde au putut, în timp ce bucăţile de gheaţă au spart geamurile caselor, au ciuruit pereții exteriori și au distrus grădinile și culturile. 

Oamenii sunt speriaţi şi spun că nu au mai văzut aşa ceva.

"La Iclod parcă a nins, s-au spart și geamuri din cauza grindinii puternice de duminică seara", a scris o femeie pe pagina de Facebook.

"A VENIT POTOPUL LA GHERLA SI IMPREJURIMI. FEREASCA DZEU, ASA CEVA NU AM MAI TRĂIT IN VIATA MEA. ACUM S-A MAI LINISTIT, DAR PLOUA", a fost mesajul unei localnice.

Femeia a postat pe Facebook imagini din timpul furtunii.