Grenade şi zeci de cartuşe din al Doilea Război Mondial au fost găsite în Vrancea de un căutător de comori, cunoscut pe plan local, care le-a descoperit în timpul unor căutări cu detectorul de metale.

Un bărbat din Vrancea care făcea căutări cu un detector de metale a găsit mai multe elemente de muniţie provenind din al Doilea Război Mondial, printre acestea numărându-se două grenade şi zeci de cartuşe. Alte proiectile au fost găsite, tot în Vrancea, în timpul unor lucrări de igienizare a unui teren.

Articolul continua dupa recomandari

Un căutător de comori din Vrancea a găsit mai multe elemente de muniţie provenind din cel de-al Doilea Război Mondial, printre acestea numărându-se două grenade şi zeci de cartuşe. De asemenea, mai multe obuze au fost scoase la iveală în Vrancea în timpul unor lucrări de igienizare a unui teren.

Ionel Sandu se afla în Crângul Petreşti, de lângă Focşani. cu detectorul său de metale când a dat peste mai multe obiecte ce păreau a fi bombe şi cartuşe de război. Imediat, a anunţat pompierii iar la faţa locului a fost mobilizată echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani. Pompierii au fost cei care au preluat şi ridicat două grenade defensive şi 80 de cartuşe calibru 7,92 mm. Proiectilele descoperite au fost preluate şi transportate în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

Ionel Sandu este cunoscut ca un căutător de comori. În timpul liber, el explorează diverse zone cu ajutorul detectorului de metale. În urmă cu 2 ani, vrînceanul chiar a găsit o comoară: circa 100 de monede dacice de argint. În urma expertizei făcute de specialişti, tezaurul monetar găsit de Ionel Sandu avea o vechime de peste două mii de ani, datînd din secolul al doilea înainte de Cristos. Tot în Vrancea, pompierii au fost solicitati să preia o grenadă defensive şi un proiectil exploziv calibru 76 mm, descoperite în satul Doaga, comuna Garoafa, în urma unor lucrări de igienizare a unui teren aflat în proprietatea unui agent economic. ISU Vrancea atrage atenţia că persoanele care descoperă întâmplător elemente de muniţie neexplodată că trebuie să anunţe imediat organele de Poliţie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, la numărul unic 112.

Surse: News.ro