Incendiu violent în localitatea Novaci din Gorj! O gospodărie şi două anexe s-au făcut scrum şi, deşi peste 30 de pompieri s-au luptat ore în şir cu flăcările uriaşe, nimic nu a mai putut fi salvat. Focul ar fi pornit de la un incendiu de vegetaţie din vecinătate, care s-a extins de la rafalele de vânt. Nu s-au înregistrat şi victime, însă pagubele sunt semnificative. 

În Novaci s-a dat alarma odată cu lăsarea întunericului, după ce o gospodărie s-a aprins ca o torţă.

Articolul continua dupa recomandari

Pompierii au intervenit cu patru autospeciale, însă şi localnicii le-au dat o mână de ajutor. Principala problemă a fost lipsa apei în hidranţi.

"Când am venit ardea foarte, foarte violent, vântul antrena, exista riscul să îl scăpăm în tot satul, dar am acţionat şi am reuşit să îl izolăm" a declarat Dan Popescu, ISU Novaci.

Pompierii spun că cel mai probabil focul provine de la un incendiu de vegetaţie din apropiere.

"Uitaţi ce se poate întâmpla, ne ducem la incendii de vegetaţie şi ard case şi poate noi suntem antrenaţi la incendiile de vegetaţie şi atunci rămânem descoperiţi. Să înţeleagă oamenii că prin a face curăţenie nu înseamnă că trebuie să dai foc, că se poate întâmpla casa omului respectiv să îi ardă" a mai adăugat Dan Popescu, ISU Novaci.

O anchetă trebuie să stabilească acum cine este răspunzător de dezastrul rămas în urma incendiului violent. Nimeni nu a fost rănit în incident.