Gigi Becali riscă să ajungă din nou după gratii. Procurorii DNA îl cercetează pentru spălare de bani, alături de nepotul său, Vasile Geambazi. Cei doi ar fi beneficiat de bani proveniţi din supraevaluarea unui teren din Voluntari. O parte din suma obţinută ilegal de la stat ar fi ajuns şi la clubul patronat de Becali. 

Totul se învârte în jurul unui teren cumpărat de Becali în 2006 şi vândut apoi lui Geambazi pentru un milion de euro. 

Articolul continua dupa recomandari

Date din anchetă arată că omul de afaceri l-ar fi folosit pe nepotul său pentru a primi despăgubirea pentru terenul de peste 21 de hectare de la marginea Capitalei. Un teren supraevaluat cu peste 180 de milioane de lei. Pentru a le pierde urma, banii au fost plimbaţi prin mai multe conturi, inclusiv conturile soţiei lui Becali, însă ar fi ajuns în final tot la el. 

Un teren de 21,75 de hectare pentru care nepotul lui Becali, Vasile Geambazi, a fost despăgubit, în urmă cu opt ani, cu aproape 300 de milioane de lei. Valoarea reală a terenului, arată procurorii, ar fi fost de puţin peste 100 de milioane de lei. Dar raportul de evaluare ar fi fost măsluit de un evaluator ANRP.     

Gigi Becali, patron FCSB: Sunt bani proveniţi de la Curtea Supremă şi de la Ministerul de Finanţe. Dacă sunt bani negri ... Dacă statul are bani negri, atunci sunt bani negri. Am donat 60 de milioane de euro la spitale şi la biserici, din toţi banii. Din banii ăia, că nu erau banii mei. Banii i-a luat nepotul meu, eu eram în puşcărie. Habar n-aveam

Banii obţinuţi din despăgubire au fost transferaţi către mai multe asociaţii.   

Date din rechizitoriu arată că, în perioada octombrie 2018 - noiembrie 2019, Gheorghe Becali ar fi transferat, către clubul de fotbal FCSB, sub forma unui împrumut şi tot cu ajutorul nepotului său, peste 30 de milioane de lei, bani proveniţi din despăgubirea supraevaluată a terenului din Voluntari. Totul s-a întamplat în perioada în care Becali era în închisoare. 

Banca la care omul de afaceri îşi ţinea banii a somat familia Becali să îşi închidă conturile până la jumătatea lunii aprilie. 

Gigi Becali, patron FCSB: O să-i retrag când o să vreau eu. Nu mi-au dat nicio explicaţie. Au zis că s-au săturat ca toată ziua să fie hingheriţi de DNA din cauza mea 

Procurorii adună în continuare probe. Pedeapsa pentru spălare de bani este cuprinsă între 3 şi 10 ani de închisoare. Gigi Becali a mai fost condamnat în mai 2013 la trei ani de închisoare. A stat aproape doi ani după gratii.