Alarma a doar dată chiar de poştaşul care venise să le aducă pensia celor doi bătrâni de 92, respectiv 83 de ani. Aceştia, dar şi fiul lor de 52 de ani s-ar fi intoxicat cu monixid de carbon după ce flacara aragazului, singura sursă de încălzire pe care o aveau, a ars tot oxigenul din încăpere.

Cei trei nu mai fuseseră văzuţi de trei zile, spun vecinii. Nimeni nu s-a gândit, însă, că cei doi bărbaţi de 92, respectiv 52 de ani şi femeia de 83 de ani zac fără suflare în casă. Abia ieri, când ar fi trebuit să primească pensia cei doi bătrâni, s-a dat alarma în întregul bloc.

Articolul continua dupa recomandari

După apelul la 112 pompierii au venit să spargă uşa apartamentului în care locuia familia. Era deja prea târziu pentru cei trei.

Vecin: A venit poştăriţa şi spunea că mânerul era fierbinte.

Vecină: A bătut la uşă soţul, a pus mâna pe mâner şi era cald mânerul, el a zis de atunci, sunt morţi toţi. Nişte oameni cumsecade au fost.

Pompiliu Păduraru, şef de scară: Au găsit gazele aprinse.

Era singura sursă de încălzire pe care o aveau. Flacăra de la aragaz a ars tot oxigenul din cameră, iar oamenii au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon. I-a găsit morţi în casă, pe toţi trei.

LT. COL. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi: Prima constatare a băieţilor a fost că uşa era caldă, o dată ce au intrat în interior au găsit trei victime şi ochiul de la aragaz arzând.

CMS. Şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi: Din primele constatări ale medicului legist s-a stabilit că aceştia nu prezintă urme vizibile de violenţă pe corp, dar cauza precisă va fi stabilită ulterior după efectuarea necropsiei.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar trupurile neînsufeţite ale celor trei au fost transportate la Medicina Legală.