Scandal aprins pe tema banilor pe care românii îi dau pentru căldură. Primarul Capitalei acuză Guvernul Orban că vrea să tripleze facturile la întreţinere prin eliminarea subvenţiilor pentru energie termică. Milioane de români din toată ţara ar putea fi afectaţi, spune Gabriela Firea. Ministrul Energiei anunţă că va sprijini doar cazurile sociale. Îi transmite însă edilului că nimic nu o poate împiedica să suporte subvenţiile bucureştenilor din bugetul local. 

Într un mesaj pe Facebook, Gabriela Firea i-a avertizat pe bucureşti că facturile pentru energia termică s-ar putea tripla.

Articolul continua dupa recomandari

Primarul general susţine că Guvernul ar vrea sa interzica primariilor sa suporte subvenţionarea gigacaloriei pentru consumatorii casnici. Măsura îi va afecta însă pe toţi românii.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei - Să îi consideri bogați pe cetățenii din blocurile vechi este o mare eroare. Nu vom fi de acord să se anuleze subvenția primită de la primărie pentru consumatorii casnici. Acești oameni nu sunt bogați, trebuie să fie sprijiniți.

În Capitală, preţul gigacaloriei cu tot cu TVA este de 495,51 lei. Populaţia plăteşte numai 163,03 lei, diferenţa fiind suportată de Primărie. De subvenţie beneficiază toţi abonaţii sistemului public de încăklzire, adică peste un milion 300 de mii.

Ministrul Energiei susţine că personale vulnerabile vor fi ajutate în continuare de stat. În acest sens, Executivul pregăteste si o evaluare în perioada următoare.

Virgil Popescu, ministrul Economiei - Consumatorul vulnerabil este acea persoană care care are o anumită limită de venit şi care trebuie obligatoriu subvenţionat de către stat, de la bugetul de stat.

Anul trecut, Primăria Capitalei a acordat subventii de aproape 1 miliard lei pentru RADET.