Sute de oameni au fost prezenţi, ieri, la înmormântarea lui Gabriel Vieriu, tânărul de 18 de ani care murit după o luptă grea cu două afecţiuni foarte grave.

Au curs mule lacrimi în satul Hănești, județul Botoșani, acolo unde sute de oameni l-au condus pe Gabriel Vieriu, pe ultimul drum.

Articolul continua dupa recomandari

Familie, colegi şi prieteni, cu toţii și-au luat "rămas bun" de la tânărul care a încetat din viață în urmă cu câteva zile, într-un spital din Cluj, acolo unde era internat.

Băiatul, elev la Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga” din municipiul Botoșani, nu a mai putut face față unor boli nemiloase, astfel că inima sa s-a oprit când toți sperau ca starea sa de sănătate să se îmbunătățească.

Gabriel Vieriu, înmormântat la Hănești, în Botoşani

Sute de oameni l-au condus, duminică, pe ultimul drum pe Gabriel Vieriu, care s-a stins din viață la vârsta de 18 ani, în urma boli grave.

Gabriel a fost înmomântat în cimitirul din localitatea sa natală, Hănești.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de șase preoți, printre care și protopopul de Săveni, Constantin Macuc, și preotul paroh Gavril Damian, scrie botosaninews.ro.

În momentul în care a ajuns în centrul satului, cortegiul funerar s-a oprit, iar directorul școlii din Hănești, Lucian Manole, care este nașul lui Gabriel, a rostit un necrolog. Ulterior, la biserică a ținut un cuvânt de înțelepciune protopopul Macuc, iar parohul Gavril Damian a avut un cuvânt de mângaiere pentru familia tânărului, părinții acestuia fiind oameni respectați în comună (mama învățătoare, iar tatăl fost șef de post).

Tinerii din sat, dar și colegii de scoală și elevi ai școlii au dus cele peste 50 de coroane care au fost depuse în semn de omagiu la catafalcul lui Gabriel.