Aflat în timpul liber, plutonierul Gabriel Faraon, jandarm în cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție Răducăneni, judeţul Iaşi, a salvat un bărbat care era bătut pe stradă şi tâlhărit de trei tineri.

Un jandarm ieșean, aflat în timpul liber, a intervenit pentru prinderea autorilor unei tâlhării.

Articolul continua dupa recomandari

Plutonier Gabriel Faraon a intervenit pentru prinderea a trei tineri care, după ce loviseră cu pumnii și picioarele un bărbat din Răducăneni, luându-i acestuia 550 de lei, au luat-o la fugă. 

După o cursă de un kilometru, Gabriel l-a prins pe unul dintre autori, iar ceilalţi doi s-au predat singuri.

„Mi-am făcut doar datoria!”, mărturiseşte jandarmul ieşean, într-un mesaj postat de Jandarmeria Română pe pagina de Facebook

Ulterior, oamenii legii i-au identificat și pe ceilalți doi tineri, în prezent cele trei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată fiind arestate preventiv pentru 30 zile.

Gabriel a fost șeful de promoție al Școlii de Subofițeri Fălticeni

Gabriel Faraon a fost șeful de promoție al Școlii de Subofițeri Fălticeni în anul 2015.

S-a născut într-o familie cu posibilități modeste din comuna Răducăneni, județul Iași, însă, pentru el, şcoala a fost întotdeauna o prioritate.

De educația lui Gabriel s-a ocupat îndeaproape mama sa, până în clasa a 4-a, atunci când femeia s-a stins.

"După, fără mama aproape, totul a fost mult mai greu, însă îi promisesem mamei că voi învăța în continuare și m-am ținut de cuvânt. La examenul de Bacalaureat am luat nota 9.40. Nu-mi venea să cred! Am fost șef de promoție, puteam să-mi aleg orice loc în Jandarmerie, însă am ales să rămân alături de oamenii care mi-au fost aproape, care mi-au marcat copilăria.

Aici, în Răducăneni, îi cunosc pe toti, știu pe de rost fiecare stradă, fiecare loc. Cea mai mare satisfacție a mea este atunci când, alături de ceilalți localnici, la diferite momente, mergem în sat să-i ajutăm pe cei în vârstă. Întotdeauna se ivește câte ceva de făcut prin gospodării, fie că este vorba de tăiatul lemnelor, de alimente sau pur și simplu de-o vorbă bună. Mă simt dator să dau ceva înapoi oamenilor din rândul cărora am plecat", a mai spus Gabriel.