O nouă alertă de călătorie pentru românii care se pregătesc să plece în vacanţă în Grecia! După dezastrul din Halkidiki, se anunţă alte furtuni şi vijelii violente.

Se anunţă furtuni, ploi torenţiale şi rafale puternice de vânt ori chiar grindină în perioada următoare în sudul Mării Ionice, în insule precum Zakynthos sau Kefalonia, în insulele Sporade, în destinaţii precum Skiathos, Skopelos sau Kos, acolo unde foarte mulţi români aleg să îşi petreacă concediile de vară.   

Articolul continua dupa recomandari

Destul de urâtă va fi vremea şi în regiunea Peloponez dar şi pe coasta estică a Greciei Centrale, staţiunile Paralia, de exemplu, destul de apreciate şi ele de români, ar putea fi afectate. 

Vizate de atenţionarea meteo sunt şi Insula Evia dar şi regiunea de nord a Greciei, Thesalia. 

Din acest motiv, dacă aveţi în plan zilele următoare o deplasare în aceste zone, indicat ar fi mai întâi să consulaţi paginile de internet www.atena.mae.ro  sau www. salonic. mae.ro,  iar acolo veţi găsi informaţii updatate despre starea vremii şi despre cât de sigură este deplasarea sau ce măsuri suplimentare de siguranţă puteţi lua pentru călătoria Dumneavoastră. 

Iar dacă întâmpinaţi probleme, sunaţi la ambasada României în Republica Elenă, iar oficialii de acolo promit că vă vor sta la dispoziţie.

Săptămâna trecută, Halkidiki a fost puternic lovită de natură, doi români au murit, iar peste 100 de persoane au fost rănite.