Cortegiul funerar al Reginei Ana a ajuns, sâmbătă, în jurul orei 15.45, cu trei sferturi de oră întârziere, la Curtea de Argeş, iar slujba de înmormântare, oficiată de înalţi ierarhi ortodocşi, în frunte cu IPS Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, s-a încheiat în jurul orei 16.30.

UPDATE 16:40 - Slujba ortodoxă de înmormântare a Reginei Ana s-a încheiat

Articolul continua dupa recomandari

Sicriul va fi aşezat într-o criptă din noua Catedrală Arhiepiscopală

Slujba de înmormântare a Reginei Ana, oficiată de înalţi ierarhi ortodocşi, în frunte cu IPS Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, s-a încheiat, sâmbătă, în jurul orei 16.30, iar sicriul cu trupul neînsufleţit a fost introdus în noua Catedrală Arhiepiscopală, urmând să fie aşezat într-una din criptele regale din interior.

Ceremonia de înmormântare a Reginei Ana de la Curtea de Argeş a început, sâmbătă, în jurul orei 15.50, cu aproape o oră întârziere faţă de programul stabilit iniţial, în sunet de trompetă şi în bătaia clopotelor.

Un militar din Regimentul de Gardă Mihai Viteazul a purtat crucea cu numele Reginei Ana, iar un altul a dus coroana reginei, din flori albe, care a fost aşezată pe sicriul purtat pe braţe de opt militari ai Regimentului şi aşezat pe un catafalc amplasat în faţa intrării în noua Catedrală Arhiepiscopală.

Conform programului stabilit de către Casa Regală, slujba de înmormântare a Reginei Ana de la Curtea de Argeş urma să înceapă la ora 15.00, însă a fost întârziată cu trei sferturi de oră.

UPDATE 16:00 - Cortegiul funerar al Reginei Ana a ajuns la Curte de Argeş

Cortegiul funerar al Reginei Ana a ajuns, sâmbătă, în jurul orei 15.45, cu trei sferturi de oră întârziere, la Curtea de Argeş, unde va avea loc o liturghie ortodoxă înainte ca sicriul să fie depus în pronaosul noii Catedrale Arhiepiscopale.

Pe traseu, convoiul a încetinit la trecerea prin mai multe localităţi, iar clopotele bisericilor au bătut îndelung, cortegiul fiind întâmpinat de sute de oameni cu flori, steaguri sau lumânări, aflaţi de-a lungul drumului.

Pe traseul spre Curtea de Argeş, sute de oameni din localităţile prin care a trecut cortegiul funerar au ieşit pe marginea drumului pentru a întâmpina maşina morturară care a purtat trupul neînsufleţit al Reginei Ana.

Vîrstnici cu candele în mână sau tineri cu tablete şi telefoane mobile au aşteptat pe stânga şi pe dreapta drumului, în comunele din Dâmboviţa şi Argeş, trecerea cortegiului funerar.

Unele dintre femeile care au ieşit să întâmpine cortegiul funerar au purtat ii traţionale româneşti, maşina funerară fiind primită cu aplauze.

Unii dintre localnici au adus cu ei flori pe care le-au aruncat pe şosea, înaintea maşinii mortuare, alţii au ieşit cu steagul României în localităţi precum Valea Mare şiTopoloveni, pe unde a trecut cortegiul funerar. Pe traseu, s-au aflat şi echipaje de Poliţie.

Zeci de persoane, localnici şi susţinători ai Casei Regale veniţi de la zeci de kilometri distanţă, s-au adunat în faţa noii Catedrale Arhiepiscopale cu câteva ore înaintea ceremoniei de înmormântare a Reginei Ana, care începe cu o slujbă ortodoxă.

Sursa: news.ro