Un mesaj SMS trimis în numele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) este trimis românilor în aceste zile, în care se precizează că este vorba despre o sumă mare de bani pe care benficiarul trebuie să o primească din partea ANAF.

Utilizatorul este direcţionat în mesaj către un site, unde trebuie să completeze un formular pentru primirea banilor, însă totul este o păcăleală.

Articolul continua dupa recomandari

Fraudă prin SMS, în numele ANAF. Românii sunt păcăliţi că li se returnează o sumă mare de bani

ANAF atrage atenţia tuturor contribuabililor asupra unei posibile fraude prin SMS care are loc zilele acestea, cărora li se cere în numele Fiscului date personale şi completarea unui formular.

Românii recepţionează SMS-uri sau email-uri, în care sunt informaţi că au de primit bani de la ANAF.

Vezi 2 imagini în Galerie

Persoanele sunt îndemnate să acceseze un site, la care este disponibil un formular, în care sunt solicitate, în numele ANAF, date personale, inclusiv date ale conturilor şi PIN-urile acestora.

Evident, nicio instituţie a statului nu va cere vreodată vreunui cetăţean codul PIN al cardului.

"Rugăm contribuabilii să nu acceseze site-ul din sms-urile primite şi, totodată, le reamintim că Agenţia Naþională de Administrare Fiscală nu transmite informaţii nesolicitate prin sms, iar portalul oficial al instituţiei este www.anaf.ro", precizează ANAF în comunicat.