Elevii liceului "Murgoci" din Brăila s-au aflat sub teroare din cauza a trei fraţi de etnie, minori, cu vârste de 10, 12 şi 15 ani, care aşteptau elevii să iasă de la ore şi îi obligau, sub ameninţarea cuţitului, să le dea banii şi bunurile de valoare pe care le aveau asupra lor.

Sumele furate de la copii nu erau mari, pentru că majoritatea primeau bani pentru covrigi şi cornuri, însă la un moment dat cei trei minori au început să ceară taxe de protecţie elevilor, iar cei care nu plăteau erau aşteptaţi să iasă de la ore şi aspru pedepsiţi.

Articolul continua dupa recomandari

Tâlhari de mici, poliţia nu are ce să le facă pentru că sunt minori

Politia Locala a reuşit într-un final să-i identifice şi să îi prindă, însă mare lucru nu le pot face. Cel mult, o amendă de 500 de lei dată părinţilor. Unul dintre minori ar avea deja 26 de fapte la activ, însă asta nu pare să impresioneze pe nimeni. Din bandă mai făcea parte un tânăr de 17 ani, care le-ar fi spus ce să facă.

"Au fost predati Politiei Nationale pentru a lua masurile legale: amendarea parintilor, sesizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, decaderea din drepturile parintesti, preluarea din familia care nu le-a oferit educatia necesara, inchiderea la centre de reeducare si detentie pentru minori. Identificarea si prinderea lor s-a facut prin metode specifice: strangerea informatiilor, verificarea lor, filaj, etc. Solicit tuturor institutiilor publice sa-si indeplineasca sarcinile astfel incat acesti infractori sa nu mai fie eliberati. Multumesc elevilor si parintilor si politistilor locali care ne-au ajutat sa-i identificam si prindem!  a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, citat de infobraila.ro.

Pentru că sunt minori, cei trei tâlhari vor scăpa, din nou foarte uşor, însa primarul considera ca responsabilitatea este a Directiei pentru Protectia Copilului, care trebuie sa intervina in acest caz.