Doi frați din Craiova au fost condamnați la zeci de ani de închisoare după ce au executat cu sânge rece un tânăr pe o stradă din oraș în decembrie 2016.

Gabriel şi Luigi Teodorescu, doi fraţi din Craiova au fost găsiți vinovați de judecătorii Tribunalului Dolj și condamnați la pedepse grele.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit anchetatorilor, la data de 6 decembrie 2016, cei doi frați s-au întâlnit cu victima lor, Ionuț Fieraru, pe bulevardul Tineretului din Craiova, în zona Poștei din Craiovița Nouă.

După ce s-au certat, Luigi Teodoresc l-a ținut pe Ionuț Fieraru, în timp ce fratele său, Gabriel Teodorescu a scos un cuțit și i-a tăiat gâtul lui Fieraru.

"Pe fondul unui conflict preexistent între Teodorescu Luigi şi Fieraru Ionuţ, Teodorescu Gabriel l-a lovit pe acesta din urmă cu un cuţit în zona cervicală anterioară (gât), cu consecinţa producerii unor leziuni traumatice care i-au produs decesul.Profitând de starea de vulnerabilitate şi imposibilitatea de ripostă în care se afla acesta (Ionuţ Fieraru), fiind flancat şi imobilizat de inculpatul Teodorescu Luigi, inculpatul Teodorescu Gabriel i-a aplicat victimei cel puţin două lovituri cu un cuţit pe care îl avea asupra sa, dintre care una în zona cervicală anterioară, care i-a secţionat două artere sanguine majore", au precizat anchetatorii.

Potrivit deciziei Tribunalului Dolj, Luigi Teodorescu a primit 18 ani şi 8 luni închisoare pentru fapta sa, iar fratele său a primit o pedeapsă de 19 ani de închisoare.

Instanţa a mai stabilit ca rudele tânărului ucis în plină stradă să primească suma totală de 50.000 de euro drept daune morale şi alţi 20.000 de euro drept cheltuieli cu înmormântarea.