Fostul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Timişoara a căzut în această dimineaţă de la geamul biroului său, aflat la etajul al şaselea al clădirii. În urmă cu patru ani, numele bărbatului de 48 de ani a apărut într-un dosar de retrocedări ilegale. Poliţia a început o anchetă, pentru a stabili motivul exact al decesului.

La primele ore ale dimineţii un apel la 112 anunţa că în centrul Timişoarei, în faţa clădirii Direcţiei Naţionale Anticorupţie un bărbat zace fără suflare, pe caldarâm.

Articolul continua dupa recomandari

Procurorul a cazut de la etajul 6 al cladirii, mai exact de la o distanta de aproximativ 15 metri direct aici pe ciment. Daca se dovedeste ca gestul a fost voit atunci in mod clar stia ca nu mai are nici o sansa de supravietuire.

Ajunşi la faţa locului poliţiştii şi anchetatorii au descoperit că victima este chiar fostul şef DNA, procurorul Tamaş Schiffbeck.

"S-a auzit un zgomot ca si o spartura. probabil a spart geamul sau a rupt usa cumva, nu stiu, ce o fi fost acolo sus si cand m-am uitat catre geamuri am vazut numai umbra si dupa aia zgomotul. De la inaltimea asta nu aveai cum sa supravietuiesti" a spus un martor.

În anul 2015 numele procurorului, la vremea aceea şef al DNA, a fost vehiculat în cadrul unei anchete judiciare privind mai multe retrocedări ilegale. Totuşi în ultimii ani nici o anchetă nu l-a vizat direct.

"Din verificările pe care le-am efectuat, nu am reuşit să identificăm în evidenţele Inspecţiei Judiciare - cel puţin în ultimii doi ani - sesizări cu privire la activitatea sau conduita domnului procuror. În nici un caz, dacă ar fi fost vreo verificare, nu ar fi vizat activitatea domnului procuror" a declarat Alin Bogdan Alexandru, purtător de cuvânt Inspecţia Judiciară.

Anchetatorii spun că geamul de la care a căzut în gol procurorul este construit astfel încât să nu se deschidă mai mult de 15 centimetri, însă bărbatul i-a rupt balamalele. Până acum nu a fost găsit un bilet de adio care să-i justifice gestul.

Pentru a reusi sa afle motivul gestului extrem politistii au verificat inclusiv masina barbatului parcata in fata institutiei.

Surse apropiate anchetei spun că gestul procurorului ar avea legătură cu boala gravă de care suferă soţia acestuia de mai mult timp. Tamaş Schiffbeck avea 48 de ani şi era tatăl a două fete.