El este fostul preot acuzat că a ucis-o pe Estera, copila de 5 ani plecată să se joace, la Baia Mare. Despre el s-a spus imediat după crimă că e principalul suspect, existând informaţii că le dădea bomboane copiilor din cartierul unde minuţa Estera a fost găsită abuzată şi omorâtă cu sălbăticie.

Fostul preot Radu Marcel Gherman a vorbit pentru vasiledale.ro şi a explicat care e implicarea lui în acest dosar. "Eu locuiesc de peste trei ani pe strada electrolizei. Normal că am fost văzut în zonă, dar nu cred că aveţi curaj să mergeţi singur nici ziua în zona Combinatului, d-apoi noaptea. Eu le-am dat declaraţii şi amănunte la poliţişti, dar unele nu le-au luat în calcul.

Articolul continua dupa recomandari

Cred că dacă nu umblau după cai verzi pe pereţi, criminalul era demult prins. M-au ţinut marţi de la orele 18 la 22 la audieri. Mi s-au luat declaraţii, amprente, probe, iar noaptea la ora 22 mi-au spus că pot să plec, dar să nu mă duc acasă, că mă omoară ţiganii. Deci, eu am stat zile întregi ascuns de ţigani, nu de poliţie. Am tot solicitat sprijinul Poliţiei ca să pot să merg acasă, dar nu mi-au oferit nicio protecţie."

Fostul preot, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a fos tprimul suspect principal în dosarul morţii micuţei Estera, găsită moartă, după ce fusese abuzată în zona Combinatului din Baia Marea. Informaţiile iniţiale dezvăluiau că mai mulţi copiii care se jucaseră în zonă în seara crimei l-ar fi văzut plecând spre dărâmăturile din combinat cu Estera de mână. 

Au existat informaţii şi că bărbatul le dădea bomboane copiilor din zonă.

La o săptămână de la crima care a îngrozit România, ucigaşul fetiţei de cinci ani din Baia Mare este încă liber.