"El este, sunt sigur. Românul a fost cel care mi-a înjunghiat fratele. Igor a murit sub ochii mei, în braţele mele, nu a mai apucat să îmi spună niciun cuvânt". Petru stă cu greu pe picioare. Două persoane îl ţin de braţe ca să nu cadă. Tocmai şi-a văzut fratele la morgă.

Igor Ojovanu a fost ucis la doar 20 de ani, înjunghiat în spate în timpul unei petreceri în comuna Fontana di Villorba, în nordul Italiei, în apropiere de Treviso.

Articolul continua dupa recomandari

Atacul sângeros de la petrecerea burlacilor a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Vezi 10 imagini în Galerie

Înarmaţi cu cuţite, românul Florin Stîngaciu (26 de ani) şi albanezul Rubin Xhika (28 de ani) au început să lovească în stânga şi în dreapta.

Vezi 10 imagini în Galerie

Florin Stîngaciu

Încăierarea între cei doi şi tinerii aflaţi la petrecere a avut loc în plină stradă şi, nici până la această oră, nu se ştie care a fost motivul care a dus la această baie de sânge.

În atacul furibund, tânărul de Igor Ojovanu, din Republica Moldova, şi-a pierdut viaţa. Alte șase persoane au fost rănite, trei dintre acestea fiind transportate în stare gravă la spital.

Vezi 10 imagini în Galerie

"Românul l-a înjunghiat pe fratele meu în spate. Fratele meu a reuşit să-şi scoată cuţitul şi a încercat să fugă. Românul s-a luat după el. L-am văzut şi am reuşit să-l îndepărtez de fratele meu. După câţiva metri, însă, fratele meu a leşinat.

M-am dus la el, dar nu mai putea să vorbească. A murit în braţele mele, sub ochii mei. Nu pot să cred!", mărturiseşte cu durere Petru Ojovanu.

Vrea dreptate pentru fratele lui

Petru nu vrea decât să se facă dreptate pentru fratele lui. 

"Igor era un băiat minunat. Visa la momentul în care termină şcoala şi îşi începe propria afacere. Acele bestii au atacat dintr-un motiv stupid. Spuneau că este zona lor şi că trebuie să plecăm", spune Petru.

Vezi 10 imagini în Galerie

Tânărul susţine că cei doi atacatori aveau cuţite şi că, împreună cu ei, mai erau două fete.

"Unii spun că ar mai fi un al treilea agresor, dar nu ştiu, nu l-am văzut. I-am văzut doar pe ei doi. Eu nu vreau decât dreptate. Vreau ca cel care l-a ucis pe Igor şi i-a rănit pe ceilalţi băieţi să fie băgaţi la puşcărie şi să nu mai vadă lumina zilei", continuă fratele tânărului omorât.

La câteva ore după atac, carabinierii i-au reţinut pe agresori: românul Florin Ionuţ Stingaciu şi albanezul Rubin Xhika. 

Reamintim că în noaptea de sâmbătă spre duminică a avut loc un atac sângeros într-un oraș din nordul Italiei. Un tânăr din Republica Moldova a fost ucis și alte șase persoane au fost rănite grav, în plină stradă.

Incidentul șocant a avut loc în localitatea Villorba. Acolo, un grup de 15 persoane, români și moldoveni, au organizat o petrecere a burlacilor pentru un prieten ce urmează să se căsătorească, notează Treviso Today.

La un moment dat, petrecerea a degenerat într-o încăierare în plină stradă.

Vezi 10 imagini în Galerie

Înarmați cu cuțite, românul şi albanezul s-au năpustit asupra tinerilor de la petrecere.

Săptămâna aceasta, patru români au îngrozit Italia, după ce au torturat o familie de medici, în timpul unui jaf. Capul bandei de hoți români a fost prins de polițiști, după ce ar fi încercat să vândă unul dintre ceasurile furate.

Ceilalți trei români, Turlica Constantin Aurel, de 22 de ani, Ion Cosmin Turlica, de 20 de ani, și Ruset Aurel, 25 de ani au fost arestați și duși la închisoarea Lanciano.